Ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας δουλεύει από το σπίτι και έχει περιορίσει τις μετακινήσεις του στις απολύτως απαραίτητες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μέσα σε όλα τα άλλα, τα ζευγάρια που συγκατοικούν να περνούν όλο το κομμάτι της μέρας μαζί. Κυριολεκτικά όλο. Όσο ευλογία και αν μπορεί να το θεωρήσει κανείς αυτό, μιας και τουλάχιστον έχει άπλετο χρόνο για να τον περάσει με τον partner in crime του, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Η καραντίνα μπορεί να οδηγήσει μια σχέση σε τριβές και περιττά δράματα, και να φέρει πλήξη.

Διάβασε παρακάτω κάποιους τρόπους ώστε να κρατήσεις τη μαγεία στη σχέση σου ζωντανή, εν μέσω καραντίνας.

Δουλέψτε σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού

Είναι σημαντικό η καθημερινότητά σας σε επίπεδο δουλειάς, να μείνει ίδια. Ναι, προφανώς δουλεύεται και οι δυο από το σπίτι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να είστε και μαζί. Φροντίστε όσο το δυνατό περισσότερο να μη μιλάτε ή να μη συγχέετε τις ώρες εργασίας σας. Αν αυτό είναι δυνατό, επιλέξτε να δουλεύετε σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού.

Ξεκινήστε από τα μικρά πράγματα

Οι μικρές, ρομαντικές χειρονομίες κάνουν τη διαφορά. Προφανώς αυτή τη στιγμή δεν έχετε τη δυνατότητα να πάτε μαζί για ένα ποτό σε ένα μπαρ που θέλετε εδώ και καιρό να επισκεφτείτε. Μπορείτε όμως να δείξετε την αγάπη σας με μικρές πράξεις. Αν για παράδειγμα, ξυπνήσεις πρώτη φτιάξε καφέ και για εκείνον και ετοίμασε πρωινό και για τους δύο.

Ντυθείτε σαν να πρόκειται να βγείτε έξω, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

ΟΚ, μπορεί να μη βρίσκεις το νόημα σε κάτι τέτοιο, μιας και δεν πρόκειται να βγείτε από το σπίτι. Ωστόσο σκέψου πόσο καιρό έχετε να δείτε ο ένας τον άλλο περιποιημένο. Σε σημείο που να θυμάστε κυριολεκτικά πόσο όμορφοι είστε. Έτσι, έστω μια φορά τη βδομάδα, δείτε το πρωινό σας για μια μικρή προετοιμασία για τον έξω κόσμο. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται να βγεις σε αυτόν.

Γιατί ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε βράδυ;
stylist.co.uk

Βγείτε ραντεβού, αλλά στο σπίτι

Δε χρειάζεται πολλή προετοιμασία. Ντυθείτε, μαγειρέψτε, ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και συζητήστε. Η πνευματική διέγερση θα κρατήσει τη σπίθα ζωντανή.

Φτιάξτε λίγη ατμόσφαιρα

Πιείτε το αγαπημένο σας ποτό, ανάψτε κεριά και εκτιμήστε την πολυτέλεια του χρόνου. Καθώς και το ότι δε χρειάζεται να μπείτε στο αυτοκίνητο για να πάτε στη δουλειά την επόμενη μέρα.

Συνεχίστε να φλερτάρετε

Το γεγονός ότι είστε μαζί και έχετε κατακτήσει κάποια σημαντικά στάδια, δε σημαίνει πως έχει σταματήσει να είναι απαραίτητο το να διεκδικείτε ο ένας τον άλλο. Φλέρταρε τον σύντροφό σου ακόμα και τώρα. Αλλά και μετά από την πανδημία. Είναι το κλειδί για να διατηρηθεί το ενδιαφέρον σε μια σχέση.

Κάντε digital detox τα βράδια

Αφήστε κάτω τα κινητά σας και αδράξτε την ευκαιρία να περάσετε ουσιαστικό χρόνο μαζί. Στην τελική, η κοινωνική απομόνωση μπορεί τουλάχιστον να οδηγήσει σε πραγματική αναθέρμανση των σχέσεων εντός σπιτιού.

featured image: stylist.co.uk