Ήρθε η στιγμή το “πρέπει να οργανώσω τη ντουλάπα μου” να γίνει πραγματικότητα. Εκμεταλλεύσου τον άπλετο χρόνο που έχεις, πάτα μια παύση στο Netflix και ακολούθησε τα παρακάτω επτά βήματα για να οργανώσεις αυτό το χάος που αποκαλείς ντουλάπα.

Ξεκαθάρισε των προορισμό όσων δε χρειάζεσαι

Πριν αδειάσεις όλο το περιεχόμενο της ντουλάπας σου στον κρεβάτι, κάνε μια απλή ερώτηση στον εαυτό σου: “τι θα κάνεις με όλα τα ρούχα που δε χρειάζεσαι;”. Αν κάποια από αυτά είναι πολύ φθαρμένα, μπορείς να τα πας για ανακύκλωση. Όσα είναι ΟΚ, απλά δεν πρόκειται να τα φορέσεις, μπορείς να τα χαρίσεις σε αγαπημένα σου πρόσωπα ή σε γυναίκες που έχουν ανάγκη. Με αυτό το φίλτρο, μπορείς να φτιάξεις στοίβες.

Διαχώρισε τα ρούχα σου ανάλογα με το χρώμα τους

Χώρισε τα ρούχα σου ανάλογα με το χρώμα τους και κρέμασε τα ανάλογα. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να βρίσκεις το item που έχεις στο μυαλό σου κάθε φορά. Και το να τα διαχωρίζεις ανάλογα με το είδος τους θα ήταν μια εναλλακτική (πχ. tshirts, blazers, jeans).

Επένδυσε σε ένα rail

Αν είσαι από τις γυναίκες που έχουν επενδύσει σε μια capsule wardrobe, η ιδέα του rail θα χωρέσει όλα σου τα ρούχα. Το θετικό είναι πως με αυτόν τον τρόπο θα αναγκαστείς να τα έχεις πάντα τακτοποιημένα, μιας και θα φαίνονται. Αν πάλι η χωρητικότητά του δεν μπορεί να συμπεριλάβει όλα σου τα items, μπορείς σε αυτό να τοποθετείς όσα έχεις ήδη φορέσει μια φορά, αλλά δε χρειάζονται ακόμα πλύσιμο. Κάπως έτσι θα σταματήσεις να “συμπεριφέρεσαι” στις πολυθρόνες σου σαν να είναι ντουλάπες.

Τύλιξε τα σε ρολό, ώστε να είναι τακτοποιημένα και να μην πιάνουν χώρο

Ένας τρόπος να μη δημιουργείται χάος στα συρτάρια σου, είναι να τυλίγεις τα ρούχα σου σε ρολά. Έτσι θα χωράνε περισσότερα σε κάθε συρτάρι και δε θα καταλήγεις να τα επανατοποθετείς ακατάστατα αφού τα φορέσεις. Φρόντισε να το κάνεις με έναν τρόπο ώστε να μπορείς να ξεχωρίσεις. Για παράδειγμα, στα t-shirts να είναι εμφανής η στάμπα.

Επένδυσε σε ένα organiser για τα αξεσουάρ σου

Για τα κοσμήματά σου, επένδυσε σε ειδικές θήκες όπου θα μπορείς να τα χωρίζεις ανά είδος, χωρίς να μπλέκονται αλυσίδες ή να έρχονται σε τριβή μεταξύ τους. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις τσάντες και τις ζώνες σου, υπάρχουν πολλοί ειδικοί αποθηκευτικοί χώροι online. Αλλά και DIY κατασκευές, ακόμα και με απλές κρεμάστρες. Μια μικρή έρευνα στο Pinterest θα σου δώσει τις λύσεις που χρειάζεσαι.

Κρέμασε τα παπούτσια σου σε κουρτινόξυλα

Επένδυσε σε minimal, οικονομικά κουρτινόξυλα, αλλά όχι για να κρεμάσεις τις κουρτίνες σου. Τοποθέτησε τα το ένα πάνω από το άλλο και κρέμασε σε αυτά τα παπούτσια σου.

Δώσε και την πινελιά που θα σε εμπνέει να ντύνεσαι κάθε πρωί

Δώσε στο χώρο που έχεις τη ντουλάπα σου τις πινελιές που θα σε κάνουν να εμπνέεσαι κάθε πρωί. Μπορεί να είναι ένας αγαπημένος πίνακας, ένα μεγάλο φυτό εσωτερικού χώρου, ένα ιδιαίτερο χαλί ή ένας τεράστιος καθρέφτης. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Απλά φρόντισε να αντικατοπτρίζει την αισθητική σου και τα outfits που θα δημιουργείς σε αυτόν κάθε μέρα.

featured image: Appleshine