Το 2016 η Ισραηλινή Maayan Sherris έφτιαξε το δικό της brand με μαγιό Babes in Bathers, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Sherris, για να μοιραστεί την αγάπη της για το κολύμπι. Άλλωστε το όνομα της Mayaan στα Εβραϊκά σημαίνει νερό.

Η γενναιόδωρη χρωματική παλέτα, με έντονα κίτρινα, πράσινα, μπλε, πορτοκαλί και ροζ και τα ιδιαίτερα σχέδια δεν άργησαν να τραβήξουν την προσοχή των cool girls της μόδας όπως είναι η Lourdes Leon, η κόρη της Madonna.

Το κλειδί της «κατά λάθος» επιτυχίας ενός φαινομενικά μικρού brand, κρύβεται στο γεγονός πως για πρώτη φορά ένα μαγιό μπορεί να φορεθεί όχι μόνο στο νερό αλλά και στην πόλη χωρίς να αφήνει το σώμα υπερβολικά εκτεθειμένο.

Κι ας μην ήταν αυτός ο αρχικός σκοπός της Maayan Sherris, μόνο χαρούμενη είναι που το χαρακτηριστικό knit rob, αυτές οι σούρες που κάνει το ύφασμα, που κοσμεί όλα της τα κομμάτια έχει αγκαλιαστεί με τόση ζεστασιά από τις γυναίκες.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sweaters & Swim (@sherris__)

Μια γυναίκα που σχεδιάζει για τις γυναίκες

Γιατί οι γυναίκες ήταν πάντα στο επίκεντρο των δημιουργών της Maayan Sherris. Την πρώτη της συλλογή την εμπνεύστηκε παρακολουθώντας τα κορίτσια της κολυμβητικής ομάδας  του πανεπιστημίου Κολούμπια. Ήθελε να φτιάξει μαγιό, ανθεκτικά στο νερό, που να χαρίζουν άνεση και δύναμη στο σώμα που κινείται αλλά που να μην υστερεί στο στιλ. Η βασική της σκέψη ήταν να ξεφύγει από την σεξουαλικότητα που είναι έντονα συνδεδεμένη με τα μαγιό. Η Maayan Sherris θέλει τα σχέδια της να φοριούνται από γυναίκες όλων των σχημάτων, όλων των μεγεθών και για όλους τους σκοπούς, όχι μόνο για την ικανοποίηση του ανδρικού βλέμματος.

Κάθε φορά που ολοκληρώνει ένα κομμάτι, το δοκιμάζει πάνω στις φίλες της, γυναίκες με διαφορετικούς σωματότυπους, γυναίκες με ζωντάνια που χρειάζονται μαγιό που να κινούνται μαζί τους όταν χορεύουν, όταν κολυμπούν κι όταν αθλούνται. Για την Maayan Sherris δεν ήταν ποτέ ζητούμενο να φτιάξει μαγιό προορισμένα για ακίνητο μαύρισμα σε μια πετσέτα.

Και τώρα που βρίσκεται στην έκτη συλλογή της, τίποτα δεν έχει αλλάξει στην νοοτροπία της, η Maayan Sherris συνεχίζει να φτιάχνει κομμάτια γύρω από τους ανθρώπους που γνωρίζει και μάλιστα επεκτείνεται.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sweaters & Swim (@sherris__)

Ένα πλεκτό μέλλον

Την περίοδο της πρώτης καραντίνας η Maayan Sherris βρέθηκε στο πατρικό της, στην kibbutz κοινότητα στο Ισραήλ. Με την απαγόρευση κυκλοφορίας να είναι αυστηρή, περνούσε την μέρα της με την αγαπημένη της ραπτομηχανή. Όπως εξήγησε στην Vogue, είχε μαζί της τα παλιά της sweaters και κάποια δείγματα. Άρχισε να πειραματίζεται χωρίς κάποιο ξεκάθαρο πατρόν στο μυαλό της και το μόνο που διατήρησε αναλλοίωτο είναι το signature knit rob της.

Το να χρησιμοποιήσει υφάσματα που ήδη είχε ή να μετατρέψει κομμάτια που έχει ήδη δημιουργήσει ταιριάζει άπταιστα στην ηθική της για μια βιώσιμη μόδα, που θα ελαφρύνει τον πλανήτη γη που ήδη υποφέρει.

Μάλιστα ένα από τα μελλοντικά projects της είναι να παίρνει τα παλιά sweaters των πελατών της και να τα μετατρέπει απευθείας φέρνοντας τα κοντά στην «Sherris» αισθητική της που την έχει κάνει διάσημη.

Κι αν έχεις την εντύπωση πως τίποτα δεν σταματάει την Maayan Sherris, έχεις απόλυτο δίκιο αφού μόλις κυκλοφόρησε και τα πρώτα της παντελόνια.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sweaters & Swim (@sherris__)

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sweaters & Swim (@sherris__)

featured photo:  Courtesy of Mayan Toledano