Τα μάτια είχαν πάντα την τιμητική τους στο μακιγιάζ, αλλά στην εποχή της μάσκας έχει δοθεί μια παραπάνω προσοχή στο make up που τα αφορά. Σε αντιστοιχία με τα κόκκινα χείλη, το cat eye είναι μια κλασική και αγαπημένη επιλογή για ένα εντυπωσιακό και κολακευτικό look, ειδικά τώρα, που το βλέμμα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παρακάτω θα βρεις πέντε κόλπα που θα ήθελες να γνώριζες νωρίτερα για να πετύχεις το τέλειο cat eye look από επαγγελματίες makeup artists όπως την Tasha Reiko Brown και την Emily Cheng όπως τα μοιράστηκαν στο Vogue.in.

Ξεκίνα κάνοντας tightlining

Η makeup artist Emily Cheng, η οποία συνεργάζεται με την Yara Shahidi και την Laura Harrier, προτείνει ως πρώτο βήμα το tightlining ή αλλιώς invisible eyeliner technique, που δε σημαίνει τίποτε άλλο παρά την εφαρμογή του eyeliner μεταξύ των βλεφαρίδων. Με αυτόν τον τρόπο δίνεις την αίσθηση πιο πυκνών και γεμάτων βλεφαρίδων, ενώ δημιουργεί παράλληλα τη βάση για μεγαλύτερης διάρκειας makeup.

Φυσική σκιά ματιών

Η επαγγελματίας Tasha Reiko Brown συμβουλεύει να εφαρμόσεις στη συνέχεια μια σκιά φυσικών τόνων στα βλέφαρά σου για να δημιουργήσεις αντίθεση μεταξύ των βλεφάρων και βλεφαρίδων σου. «Χρησιμοποίησε ένα στρογγυλό πινέλο σκιών για να εφαρμόσεις μια ζεστή φυσική καφέ σκιά στα βλέφαρά σου». Για να διπλασιάσεις τη φωτεινότητα στα μάτια, η Brown συνιστά να βάλεις στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σου ένα ουδετέρου χρώματος μολύβι ματιών. Αυτό θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων ματιών.

Διάλεξε το χρώμα του eyeliner σου

«Τα πιο κολακευτικά χρώματα είναι αυτά με τα οποία αισθάνεσαι περισσότερη αυτοπεποίθηση» προσθέτει η Brown. Για τις καθημερινές σου εξόδους οι αποχρώσεις του καφέ είναι μια chic και ασφαλής επιλογή, καθώς «δίνει σχήμα στο μάτι, χωρίς να τραβάει την προσοχή και είναι πιο διακριτικό από το μαύρο».

Σχεδίασε το cat eye σου

Η εξωτερική καμπύλη του eyeliner καταφέρνει να επιμηκύνει το μάτι και να του δώσει πιο αμυγδαλωτό σχήμα. Για το καλύτερο αποτέλεσμα συμβουλεύει η Brown: «Ξεκίνα να σχεδιάζεις τη γραμμή από την εσωτερική γωνία των ματιών και τράβηξέ την μέχρι λίγο μετά το τέλος του ματιού. Η γραμμή πρέπει να είναι πολύ λεπτή στο εσωτερικό και σταδιακά να γίνεται ελαφρώς πιο παχιά».

Στη συνέχεια έρχεται η σειρά της επιμήκυνσης. Για να εντοπίσεις το ιδανικό σχήμα συνιστά η Cheng να κρατάς τα μάτια σου ανοιχτά και να κοιτάς στον καθρέφτη με χαλαρό πρόσωπο πριν επιχειρήσεις να σχεδιάσεις τη γραμμή. «Θεωρώ πως το να ακολουθείς το εσωτερικό του ματιού οδηγεί σε πιο φυσικό και κολακευτικό αποτέλεσμα».

Κάνε μικρές διορθώσεις

Το καλύτερο εργαλείο για να κάνεις τις μικροδιορθώσεις σου βρίσκεται ήδη στο ντουλαπάκι του μπάνιου σου. Η μπατονέτα είναι το τέλειο εργαλείο για να διορθώσεις το πάχος και την κλίση του cat eye σου. Βρέξε την άκρη του με λίγο νερό διόρθωσε όπου χρειάζεται. Μπορείς να εφαρμόσεις και λίγο concealer κάτω από τη γραμμή του eyeliner για να καμουφλάρεις καλύτερα τα λάθη και να τονίσεις τη γραμμή.

Βάλε μάσκαρα

Η τελευταία πινελιά για το τέλειο cat eye look είναι φυσικά η μάσκαρα. Αφού στεγνώσει το eyeliner βάλε τη μάσκαρα και επικεντρώσου στις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας των ματιών για πιο έντονο και σαγηνευτικό βλέμμα.