Louis Vuitton Men’s Pre-Fall 2021: Προτεραιότητά η ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα

Για τη χρονιά που έρχεται και συγκεκριμένα για το Φθινόπωρο του 2021, ο οίκος Louis Vuitton έχει ως κύρια πρότασή του την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα. Μια κανονικότητα που σίγουρα έχει λείψει από όλους μας.

Ο σχεδιαστής Virgil Abloh, φέτος αφήνει για λίγο στην άκρη τις τρομερά εκκεντρικές εμφανίσεις και δίνει έμφαση σε σχέδια που θυμίσουν επιστροφή στην ομαλή ζωή. Ανδρικές γραμμές που μπορούν να φορεθούν όλη την ημέρα από το γραφείο, την έξοδο για καφέ ή την βόλτα στο κέντρο της πόλης. Επιστρέφει στα κλασικά κουστούμια σε χρώματα απαλής υφής, συνδυάζει νεανικά casual με αθλητικά και sneakers παπούτσια, που δίνουν στο σύνολο την άνεση που απαιτεί μια φορτωμένη ημέρα.

Τζάκετ με μεγάλα μονογράμματα και τρισδιάστατες εκτυπώσεις, χαρτοφύλακες και ανδρικές τσάντες με έντονα σχέδια, θα δώσουν στις εμφανίσεις σου την ιδιαιτερότητα που χρειάζονται.

Σε καιρούς παγκόσμιας πανδημίας, κάτω από ιδιόμορφες συνθήκες, η επιστροφή στην κανονικότητα είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Abloh είπε «Η έννοια της ομαλότητας μπορεί να φαίνεται σαν ένα ασφαλές καταφύγιο μετά από ταραχώδεις καιρούς.»

Οι φωτογράφοι Jalan και Jibril Durimel ήταν εκείνοι που απαθανάτισαν τα looks της επερχόμενης κολεξιόν, με φόντο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο ίδιος δήλωσε πως η συγκεκριμένη συλλογή, προήλθε από την προσωπική του διεργασία σκεπτόμενος αναφορικά με τα κοινωνικά πρότυπα, σε θέματα ενδυματολογικού κώδικα, πιστεύοντας πως η κοινωνία μας έχει προγραμματίσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο έτσι ώστε να έχουμε κατά νου ένα κοινωνικά αποδεκτό μοτίβο ενδυμασίας στην εργασία μας.

«Ενδιαφέρομαι να αναλύσω τις αρχετυπικές ιδιότητες που έχουν τις ρίζες τους στη συμμόρφωση: Ο τρόπος με τον οποίο η κοινωνία μας προγραμματίζει να σκεφτόμαστε ότι ορισμένα επαγγέλματα και ενδυματολογικοί κώδικες είναι συνώνυμα με ορισμένες αναπαραστάσεις φυλής, φύλου και σεξουαλικής ταυτότητας ή προσανατολισμού», εξήγησε. «Ο αποπρογραμματισμός αυτών των προκαταλήψεων αφορά την προώθηση της ελευθερίας της ταυτότητας. Μετά το 2020, η συμμόρφωση ελπίζουμε να φαίνεται πολύ πιο ανοιχτή.»

ο Abloh προσπαθεί να δημιουργήσει πιο «εύκολα» και προσιτά ρούχα, τα οποία όμως να μην χάνουν στιγμή τίποτα από την πολυτέλεια που για χρόνια μας έχει συνηθίσει ο οίκος. Το streetwear είναι η έννοια που τον ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη συλλογή. Όπως λέει, εκείνος είναι το άτομο που μπορεί να φοράει καθημερινά το ίδιο μπλουζάκι με ένα τζιν, αλλά θα επιλέξει πάντα ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ.

Κάθε μορφή τέχνης επιδιώκει τη μεταφορά ενός μηνύματος. Η μόδα ως τέχνη και συγκεκριμένος ο οίκος Louis Vuitton, εκφράζει την επιστροφή στην κανονικότητα και στην πραγματική ζωή, μετά από μια παγκόσμια δοκιμασία. Με την νέα εποχή που έρχεται, η απαλλαγή από κάθε είδους στερεοτυπική αντίληψη είναι αυτό που μας αφορά. Νέα εποχή, νέες ιδές, νέα αντιμετώπιση, νέα οπτική των πραγμάτων. Όπως και εκείνος λέει   «Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι ψωνίζουν εξελίσσεται επειδή εξελίσσεται ο τρόπος που βλέπουμε τους εαυτούς μας ως άτομα. Η πολυτέλεια έχει έναν συναρπαστικό ρόλο να παίξει σε αυτόν τον λόγο.» και είναι αναγκαίο κάθε είδους χάσμα που δημιουργήθηκε να καλυφθεί με ελευθερία, ελευθερία έκφρασης.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.