Ποιος να μας το έλεγε πως θα ερχόταν η στιγμή να συμπαθήσουμε τόσο πολύ μία δισεκατομμυριούχο στη μικρή οθόνη. Η νέα σειρά Loot του AppleTV+ έρχεται για να αλλάξει τις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από τους ανθρώπους με τις τεράστιες περιουσίες. Φυσικά, σε αυτό παίζει καταλυτικό ρόλο η συμμετοχή της Maya Rudolph, της πιο συμπαθητικής κωμικού που ξέρουμε εδώ και χρόνια.

Στο Loot η Maya Rudolph υποδύεται την Molly Novak

H Molly Novak φαίνεται να έχει την τέλεια ζωή: πολυτελή σπίτια και οχήματα, τον τέλειο σύζυγο στο πλάι της, μερικά ιδιωτικά τζετ και κότερα για τις διακοπές της. Είναι μία γυναίκα που απολαμβάνει τη ζωή της και προσπαθεί να κάνει όσα περισσότερα μπορεί με τα χρήματα που διαθέτει. Ωστόσο, ύστερα από 20 χρόνια γάμου, μαθαίνει ξαφνικά ότι ο άνδρας της διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με μία πολύ νεότερη της κοπέλα. Αποφασισμένη να ξεκινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου, η ζωή της Molly ανατρέπεται τόσο που η ίδια μπαίνει σε μία εντελώς αυτοκαταστροφική διάθεση.

Όταν πια η ίδια έχει φτάσει στον πάτο, είναι ώρα επιτέλους να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται μία καλή δικαιολογία. Η αφορμή έρχεται όταν μαθαίνει ότι της ανήκει ένας φιλανθρωπικός οργανισμός, ενώ εκείνη δεν είχε ξανακούσει ποτέ γι’ αυτόν και τις δράσεις του. Η διευθύντρια του οργανισμού αυτού προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της θέλοντας να την παρακαλέσει να μην προβεί σε άλλες ενέργειες που δεν αρμόζουν στο κύρος της, καθώς αυτό κάνει κακό και στην εικόνα του οργανισμού. Τότε η Molly ανακαλύπτει και πάλι τη ζωή και τον εαυτό της και μπαίνει σε μία διαδικασία ανασύστασης.

Η προσφορά ως μέσο αναζήτησης του εαυτού

Η σειρά κρίνει με τον εξυπνότερο τρόπο την κουλτούρα των πλουσίων, τις φαινομενικά “καλές” πράξεις τους και την καθημερινότητά τους. Η ίδια η Molly αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα που όμως αντιλαμβάνεται, έστω και λίγο αργά, την αφέλεια και την ρηχότητα της ζωής της μέχρι εκείνο το σημείο. Κάνει όμως ότι μπορεί για να μπορέσει να προσφέρει πίσω στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη έστω και τα ελάχιστα από όσα διαθέτει. Κάπως έτσι ξαναβρίσκει και το νόημα της ζωής της.

Το Loot είναι ένα συναισθηματικό roller-coaster που σίγουρα δεν θα μας αφήσει ασυγκίνητους. Η σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Ιουνίου στο AppleTV+.