Για τους περισσότερους φοιτητές η βιβλιοθήκη της σχολής τους πιθανότατα είναι ένας χώρος άγνωστος, ή ακόμη χειρότερα, τρομακτικά βαρετός. Μπορεί να μην ανήκω στους «βιβλιοφάγους» ή τους φανατικούς «βιβλιοθηκο-λάτρεις», αλλά μπορώ να σου πω με σιγουριά 6 λόγους για να θυμηθείς ή να ανακαλύψεις (επιτέλους), που βρίσκεται η πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη!

  1. Για την πρώτη εντύπωση

Είτε ασχολείσαι ενεργά με τις σπουδές σου, είτε όχι, το να γνωρίζεις τι μπορεί να σου παρέχει το εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι μια πολύ καλή ιδέα. Σε μια εποχή που έχουμε μάθει να βρίσκουμε τα πάντα με λίγα κλικς, το να δεις πώς λειτουργεί η αναζήτηση και η ταξινόμηση των θεματικών σε μια βιβλιοθήκη σίγουρα είναι χρήσιμο!

  1. Για αυτά τα άτιμα μαθήματα

Μπορεί να βρεις ένα πραγματικά καλό βοήθημα για κάποιο μάθημα που πρόκειται να εξεταστείς ή, ακόμη καλύτερα, να διαβάσεις τα επόμενα κεφάλαια των πιο δύσκολων μαθημάτων ώστε να είσαι ήδη ένα βήμα μπροστά… Γιατί όχι;

  1. Για να αποφύγεις το google

Ξέρεις τι εκνευρίζει πραγματικά τους καθηγητές; Οι copy-paste εργασίες και αυτές που βασίζονται σε κάθε είδους ηλεκτρονικές, μη-έγκυρες, πηγές. Μπορεί το google να είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο, αλλά το κλασικό, έντυπο, βιβλίο, θα είναι πάντα η «νούμερο ένα» πρωτότυπη ιδέα.

  1. Για τις σημειώσεις

Οι περισσότερες σχολές, πέρα από βιβλία, παρέχουν και πολλές διαφορετικές σημειώσεις, φοιτητών αλλά και καθηγητών, για τα μαθήματα που διδάσκονται. Ίσως κάπου πίσω από τα τεράστια βιβλία να κρύβεται αυτό το πολυπόθητο ντοσιέ που θα σε κάνει να περάσεις επιτέλους το τελευταίο καταραμένο μάθημα!

  1. Για να δανειστείς το σωστό βιβλίο

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν μαθήματα για τα οποία έχεις επιλέξει τα λάθος συγγράμματα. Αντί λοιπόν να αγχώνεσαι και να σκέφτεσαι με ποιόν τρόπο θα καταφέρεις να πείσεις κάποιον συμφοιτητή να σου το δανείσει, μπορείς απλά να το ζητήσεις από την ίδια τη βιβλιοθήκη!

  1. Γιατί θέλεις να ηρεμήσεις

Συνήθως (κρατάω και μια επιφύλαξη, βλέπεις!) οι βιβλιοθήκες είναι ο τέλειος χώρος για να ηρεμίσεις και να αφοσιωθείς στο διάβασμα σου. Δε χρειάζεται να είσαι βιβλιοφάγος για να απολαύσεις λίγες ώρες ησυχίας με ένα ενδιαφέρον σύγγραμμα!

  1. Για τους κούκλους μεταπτυχιακούς (γκουχ γκουχ)

Δε θα επεκταθώ. Μπορείς απλά να περάσεις μια βόλτα και θα με καταλάβεις. Επ…Γιατί τρέχεις; Πού πας; Γύρνα πίσω!