Πως θα σταματησεις να σκεφτεσαι υπερβολικα

Πως θα σταματησεις να σκεφτεσαι υπερβολικα

Αναφερόμαστε στο λεγόμενο overthinking.

Αν είσαι από αυτές που ανησυχούν για πολλά πράγματα συγχρόνως ή που δεν τους πιάνει ο υπνος τα βράδια επειδή σκέφτονται πολύ,τότε το συγκεκριμένο άρθρο είναι ότι πρέπει για σένα. Είναι φυσιολογικό να ανησυχείς όμως όταν αυτό το αίσθημα αρχίζει και μεγενθύνεται και κλιμακώνεται τότε υπάρχει πρόβλημα. Όμως όπως σε κάθε πρόβλημα,υπάρχει και η λύση.

Το πιο σημαντικό λάθος που κάνουμε είναι πως όταν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, σκεφτόμαστε όλα τα πιθανά σενάρια. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε απο δω και πέρα είναι να εστιάζουμε στο συγκεκριμένο θέμα και να προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Ακούγεται εύκολο..Είναι όμως; Επειδή σίγουρα νομίζεις ότι δεν είναι καθόλου εύκολο σου παραθέτουμε μερικές συμβουλές. Ίσως σε κάνουμε να αλλάξεις γνώμη.

#Μετέτρεψε τα αρνητικά σε θετικά Πως θα σταματησεις να σκεφτεσαι υπερβολικα  

Αν στ'αλήθεια σε κατακλύει το αίσθημα "overthinking" πρέπει να βρεις ένα εποικοδομητικό τρόπο να επεξεργάζεσαι τις αρνητικές σκέψεις και με έναν τρόπο -όχι και τόσο μαγικό- να τις μετατρέπεις σε θετικές. Σου προτείνουμε κάθε βράδυ να γράφεις τις σκέψεις σου σε ένα χαρτί. Με αυτόν τον τρόπο θα εξωτερικεύεις τις σκέψεις σου και σιγά σιγά θα συνειδητοποιείς ότι μερικές φορές δεν χρειάζεται να δίνεις τόσο μεγάλη σημασία σε όλα. Στο τέλος τις σελίδας αντικατέστησε τις αρνητικές σου σκέψεις με κάτι θετικό.

#Δώσε στον εαυτό σου ένα διάλειμμα

Πως θα σταματησεις να σκεφτεσαι υπερβολικα

Αν δεν μπορείς να αποφύγεις το διαρκές βούισμα στο κεφάλι σου, προσπάθησε να σκεφτείς κάτι άλλο. Διάβασε ένα βιβλίο, δες την αγαπημένη σου σειρά, μίλα με την φίλη σου στο τηλέφωνο. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσεις στον εαυτό σου ένα διάλειμμα από τις πολλές σκέψεις.

#Συνειδητοποίησε το μέγεθος του προβλήματος

Πως θα σταματησεις να σκεφτεσαι υπερβολικα

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε τον έλεγχο που θα θέλαμε για τα πάντα και ότι μερικές φορές δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι-γιατί πολύ απλά δεν είναι στο χέρι μας. Σκέψου ότι βρίσκεσαι στο διάστημα και ότι βλέπεις τον εαυτό σου από μακριά. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να δεις πιο σφαιρικά τα πράγματα και να αλλάξεις τρόπο σκέψης.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.