Η πιο ευχάριστη έκπληξη για τον Ιούνιο που έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως «μήνας υπερηφάνειας» για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ήρθε από την ομάδα του ΟΦΗ, η οποία έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία που έδωσε στο σήμα της τα χρώματα τoυ ουράνιου τόξου.

Με τον τρόπο αυτό η ομάδα του Ηρακλείου έδειξε πως στηρίζει την LGBTQ+ κοινότητα και το κάνει έμπρακτα χωρίς κανένα «αλλά». Χθες λοιπόν στο επίσημο λογαριασμό του ΟΦΗ στο Instagram, το σήμα του συλλόγου άλλαξε χρώματα και συνοδεύτηκε με την εξής λεζάντα «Στέλνουμε την αγάπη μας στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Πρέπει όλοι να αισθάνονται αγαπητοί και αποδεκτοί #pridemonth». Η πρώτη ομάδα της Super League που έδειξε την αλληλεγγύη της στην LGBTQ+ κοινότητα είναι εδώ και μόλις γράφτηκε ιστορία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΦΗ συμμετέχει σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις, όμως είναι η πρώτη φορά που ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος στην Ελλάδα δείχννει τη συμπαράστασή της στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κάνοντας – ελπίζουμε- την αρχή και δείχνοντας τον δρόμο και στους υπόλοιπους.

Για την συγκεκριμένη κίνηση αλλά και τις γενικότερες κοινωνικές δράσεις της ομάδας της Κρήτης μίλησε μαζί μας ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου Μανώλης Βογιατζάκης:

“Η ομάδα μας παραμένει σταθερή στις αξίες και τα πιστεύω της από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η νυν διοίκηση. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΦΗ αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά είναι, ή μάλλον θα έπρεπε να είναι για όλους, ένα κοινωνικό φαινόμενο με προεκτάσεις στην ανθρώπινη υπόσταση. Για εμάς που βρισκόμαστε στον ΟΦΗ, τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν μια έννοια στην οποία δε ακολουθεί ποτέ η λέξη «αλλά…». Όπως επίσης και η στήριξη στον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής, προτιμήσεων ή επιλογών. Ο ΟΦΗ πάντα εκφράζει ανοιχτά τη γνώμη του στα κοινωνικά ζητήματα και η συγκεκριμένη κίνηση ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων, όπως η φιλοξενία προσφυγόπουλων στο γήπεδό μας, οι επισκέψεις στα δημοτικά σχολεία της Κρήτης, η συμμετοχή σε εθελοντικές αιμοδοσίες, η έμπρακτη στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Χερσονήσου, το “pasillo στον πρωταθλητή” σε ένδειξη σεβασμού τόσο προς τους αθλητές όσο και προς το ίδιο το άθλημα. Ενδεχομένως, ο δρόμος που ακολουθούμε στο ποδόσφαιρο να μοιάζει για κάποιους μοναχικός, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις στις αξίες και τα πιστεύω μας. Με τον τρόπο αυτό σεβόμαστε πάνω απ’ όλα τον ΟΦΗ, την Κρήτη και όσα πρεσβεύει αυτός ο τόπος και φυσικά τους εαυτούς μας.”