Πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου, η Lady Gaga -μουσικός, icon, ακτιβίστρια και από ό,τι φαίνεται, μαχήτρια απέναντι στον κορωνοϊό- είχε γενέθλια. Αντί να τα γιορτάσει κάπως πιο εγωιστικά, επέλεξε να αφιερώσει χρόνο στο να βρει τρόπους να στηρίξει τον πλανήτη απέναντι στην πανδημία που καλείται να αντιμετωπίσει.

Την ημέρα των γενεθλίων της, η Lady Gaga επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, τον Director-General του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο Tedros μίλησε για τη συνομιλία του με την καλλιτέχνιδα στο Twitter, κάνοντας σαφές το ενδιαφέρον της να βοηθήσει στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού, αλλά και λέγοντάς της ένα μπράβο και τη “συμπόνια και την καλοσύνη” της.

Χαρακτηρίζοντας το ως ένα “πολύ καλό τηλεφώνημα”, συνέχισε στο Twitter, γράφοντας: “Την ευχαρίστησα για τις συνεχόμενες προσπάθειές της να δείξει συμπόνια και καλοσύνη στον κόσμο. Είναι έτοιμη να υποστηρίξει τον @WHO με κάθε δυνατό τρόπο στη μάχη ενάντια στον #COVID19. Μαζί!”

Προσέθεσε: “Και χρόνια πολλά @ladygaga! Είμαι τόσο συγκινημένος που περνάς αυτή τη στιγμή, προσπαθώντας να βρεις τρόπους να στηρίξεις τον κόσμο κατά τη διάρκεια του #COVID19. Σου στέλνω τις καλύτερες ευχές μου! Σε ευχαριστώ που μοιράζεις καλοσύνη σε μια τόσο σημαντική στιγμή για όλους μας! Μαζί!”

Βέβαια, το αυθεντικό ενδιαφέρον της Gaga για τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό δεν εξαντλείται μόνο στη μέρα των γενεθλίων της

Η τραγουδίστρια συμμετείχε στη συναυλία του Elton John που μεταδόθηκε σε live streaming και κατάφερε να συγκεντρώσει χρήματα για οργανώσεις που έχουν ως κέντρο τον άνθρωπο και την προστασία του από τον κορωνοϊό. Η Gaga, μεταξύ άλλων, έδωσε ένα σύντομο, αλλά παθιασμένο μήνυμα στους fans, καλώντας τους να μη χάσουν την ελπίδα τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Πρόσφατα, η ίδια πήρε τη σκληρή απόφαση να αναβάλει την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου νέου άλμπουμ της. Από ό,τι λένε οι μέχρι τώρα πληροφορίες, θα το απολαύσουμε αργότερα μες στη χρονιά.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

“Αυτή είναι μια τόσο ταραχώδης και τρομακτική περίοδος για όλους μας”, έγραψε δικαιολογώντας την απόφασή της. “Και ενώ πιστεύω ότι η τέχνη είναι ένα από τα ισχυρότερα πράγματα με τα οποία μπορούμε να προσφέρουμε χαρά και θεραπεία ο ένας στον άλλο σε εποχές όπως αυτή, απλά δεν μου φαίνεται σωστό να κυκλοφορήσω αυτό το άλμπουμ με όλα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας πανδημίας .”

featured image via Instagram (@ladygaga)