Η μόνη σου μετακίνηση είναι από το μπάνιο στο κρεβάτι με διάλειμμα στην κουζίνα; Σκεφτόσουν να αρχίσεις το τρέξιμο αλλά σου φαίνεται επίπονο; Οι επιβολές του social distancing και η απομόνωση έχουν κάνει την έξοδο για μια βόλτα τον καλύτερο τρόπο για να διατηρήσεις την πνευματική σου ηρεμία και τη φυσική σου κατάσταση σε ένα καλό επίπεδο. Τι θα έλεγες αν σου λέγαμε ότι λίγα λεπτά περπάτημα μπορεί να έχουν απίστευτα οφέλη στην υγεία σου;

Πόση ώρα χρειάζεται να περπατήσεις πραγματικά για να μπορέσεις να αποκομίσεις τα οφέλη;

Σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε σε συνέδριο Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στο Σικάγο, μόλις χίλια βήματα την ημέρα, ή το ισοδύναμο ενός βιαστικού δεκάλεπτου με τα πόδια, θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης πολλών κινδύνων για την υγεία. Αυτά περιλαμβάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι αλλαγές που θα φέρουν στη ζωή σου 30 λεπτά περπάτημαΟι αλλαγές που θα φέρουν στη ζωή σου 30 λεπτά περπάτημα

Άλλα οφέλη του ολιγόλεπτου περπατήματος;

Οι ειδικοί φυσικής κατάστασης υποδεικνύουν επίσης ότι αυτή η σύντομη χρονική περίοδος θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη βελτίωση της υγείας των οστών και της διάθεσης. Βοηθά επίσης να αυξήσουμε την πνευμονική μας ικανότητα και να κάνουμε την αναπνοή πολύ πιο εύκολη. Καθώς οι πνεύμονες πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να εμβαθύνουν και να επιταχύνουν την αναπνοή ενώ κινούμαστε. Όσο περισσότερο απαιτούμε από τους μυς μας, τόσο ισχυρότερη γίνεται. Αυτό ισχύει και για τους πνεύμονες. Με το τακτικό βάδισμα, αυξάνουμε την πνευμονική μας ικανότητα και αυτό κάνει ευκολότερη την αναπνοή. Δέκα λεπτά επίσης βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου – εξαιρετική διαπίστωση για όσους από εμάς εργάζονται από το σπίτι. Συγκεκριμένα, συμβάλλουν στη βελτίωση της συγκέντρωσης, της εστίασης και της προσοχής.