Όλοι σου λένε να χτίσεις τη ζωή σου με βάση το πάθος και τα πυροτεχνήματα. Να διαλέξεις τα πράγματα που σε αφήνουν χωρίς ανάσα, εμπνευσμένη. Αυτό που δε σου λένε είναι ότι πολύ συχνά τα πράγματα αυτά είναι μη ρεαλιστικά, επιφανειακά, κρατούν λίγο και δε σου κάνουν καλό πουθενά. Δε σε μετατρέπουν σε έναν υγιή άνθρωπο.

Είναι δύσκολο να δεχτείς ότι τα συναισθήματά σου μπορούν να σε απογοητεύσουν και να σε οδηγήσουν στην αποτυχία. Ειδικά όταν είναι τόσο έντονα και τα ακολουθείς με παρόρμηση.

Είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει τίποτα που να θέλουμε παραπάνω στη ζωή μας από κάτι που θα την αλλάξει τελείως. Και θα της δώσει το νόημα που πιστεύουμε ότι αναζητάμε. Αλλά αυτό το παραμύθι δεν έχει πάντα καλό τέλος.

Η αλήθεια είναι πως όταν κάτι είναι πραγματικά σωστό για εσένα, σε κάνει να νιώθεις την απόλυτη ηρεμία. Για αυτό κάποιες φορές “κυνηγάμε” στόχους και όνειρα τα οποία δεν έχουμε αξιολογήσει σωστά. Όνειρα που δεν θέλουμε πραγματικά και δε μας ταιριάζουν όσο πιστεύαμε. Αν το σκεφτείς, καταλήγουμε να μη βλέπουμε τον αληθινό σκοπό μας, τις καλύτερες ικανότητές μας, το πραγματικό soulmate μας.

Αυτό που είναι όντως σωστό για εσένα θα σε κάνει να νιώσεις πλήρης. Σε απόλυτη ειρήνη. Δε θα χρειαστεί να προσπαθήσεις, ακόμα και αν πρόκειται για δουλειά. Απλά θα πρέπει να εμφανιστείς στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Και θα νιώσεις αμέσως σαν στο σπίτι σου. Σαν να βρίσκεσαι ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεσαι εδώ και καιρό.

Τα πράγματα που έρχονται στη ζωή σου εύκολα και άκοπα δεν είναι συμπτώσεις

Αυτά τα πράγματα δε θα πρέπει να τα αγνοείς.

Οι υγιείς, γεμάτες αγάπη μακροχρόνιες σχέσεις χτίζονται με θεμέλια την άνεση, το σεβασμό και την κατανόηση. Η σεξουαλική έλξη έρχεται και φεύγει. Δεν είναι η έλξη το θεμέλιο στο οποίο αξίζει να χτίσεις τη ζωή σου.

Οι επιτυχημένες με νόημα και σκοπό καριέρες χτίζονται πάνω σε ικανότητες και ενδιαφέροντα. Το πάθος έρχεται και φεύγει. Δεν είναι το πάθος το θεμέλιο πάνω στο οποίο αξίζει να χτίσεις τη ζωή σου.

Η πραγματική ομορφιά, το στυλ και η γοητεία χτίζονται με την αποδοχή του εαυτού και το σεβασμό. Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν. Δεν είναι αυτές το θεμέλιο πάνω στο οποίο αξίζει να χτίσεις τη ζωή σου.

Όταν κάτι έρχεται χωρίς προσπάθεια στη ζωή σου, είναι κάτι που έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως. Συχνά, είναι και ο τομέας στον οποίο θα είσαι επιτυχημένη. Δεν πρόκειται για σύμπτωση.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν κάτι έρχεται χωρίς κόπο στη ζωή σου, είναι κάτι που θα νιώθεις άνετα με το να το κάνεις κάθε μέρα.

Αν είσαι σε μια βαριά, έντονη σχέση, με ups και downs, αργά ή γρήγορα θα φύγεις τρέχοντας. Δε θα αναγκάσεις τον εαυτό σου να ανέχεται όλο αυτό για πολύ ακόμα. Αν είσαι με έναν σύντροφο που σε αγαπάει πολύ και σε στηρίζει, τότε ναι, αξίζει να χτίσεις μια ζωή μαζί του.

Συχνά πιστεύουμε ότι το soulmate μας, η ιδανική καριέρα, η αψεγάδιαστη ομορφιά και όλα τα άλλα που επιθυμούμε τόσο βαθιά είναι κάτι που ξαφνικά θα βρούμε. Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι ψέμα. Όλα αυτά είναι πράγματα που χτίζουμε. Τα πρώτα κομμάτια τους όμως, έρχονται σε εμάς αβίαστα. Ένας καλός σύντροφος, μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία.

Μην ακούς λοιπόν αυτό το κλισέ “ακολούθησε το πάθος σου”. Μην πιστέψεις όσους λένε ότι το soulmate σου είναι ένα άτομο που θα ερωτευτείς με την πρώτη ματιά. Στην πραγματικότητα είναι κάποιος που θα χτίσετε μαζί την καλύτερη φιλία και μια ρομαντική σχέση.

Η πραγματική ομορφιά θα εμφανιστεί στον καθρέφτη σου όταν μάθεις πώς να αναδεικνύεις όλα σου τα χαρακτηριστικά. Όχι όταν τα καλύπτεις.

Πόσες φορές έχεις χαθεί σε ψεύτικα όνειρα και δεν έχεις εκτιμήσει όλα όσα είναι ήδη εκεί και έχουν έρθει στη ζωή σου σαν δώρα; Ξέρεις τα πυροτεχνήματα έρχονται και φεύγουν. Κρατάνε μόνο για λίγο. Και εσύ τα καλά πράγματα τα θέλεις για πάντα. Και είναι πιο φωτεινά, με μεγαλύτερη διάρκεια και λάμπουν ακόμα και όταν δεν “έχουν πάρει φωτιά”. Είναι σταθερά και εύκολα.

Σε κάνουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Εκείνη που ήξερες πάντα ότι θα έπρεπε να είσαι.


featured image: Thought Catalog