3 πράγματα που θα σε βοηθήσουν αυτό το καλοκαίρι αν νιώθεις χαμένη

3 πράγματα που θα σε βοηθήσουν αν νιώθεις χαμένη αυτό το καλοκαίρι

Νιώθεις χαμένη και δεν ξέρεις τι θα κάνεις αυτό το καλοκαίρι; Μην ανησυχείς, ένα καλοκαίρι δεν θα ορίσει το υπόλοιπο της ζωής σου. Τα καλά νέα είναι ότι για να σταματήσεις να νιώθεις έτσι, δεν χρειάζεται να προγραμματίσεις τι θα πρέπει να κάνεις για όλη σου τη ζωή. Πρέπει μόνο να πιστέψεις στον εαυτό σου λίγο περισσότερο. 

Όταν νιώθεις χαμένη και δεν ξέρεις τι να κάνεις, πιθανότατα συμβαίνουν δύο πράγματα. Ίσως έχεις πετύχει κάτι που ήθελες πάντα -κάτι σαν μία μεγάλη προαγωγή το να μετακομίσεις στην πόλη των ονείρων σου. Ή ακόμα και το να πάρεις επιτέλους το πτυχίο σου. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο και κάτι μέσα σου αναρωτιέται “και τώρα τι κάνω;”, να ξέρεις ότι είσαι εκεί που πάντα ήθελες. Αλλά και πάλι δεν ξέρεις αν όντως θέλεις να είσαι εκεί. 

Αντίθετα, το άλλο πράγμα που μπορεί να συμβαίνει είναι ότι κάποιοι άλλοι αποφάσισαν για σένα. Αλλά πλέον είσαι αρκετά ώριμη και ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι κάπου επειδή στο επιβάλλει η οικογένειά σου ή η κοινωνία. 

Όποιο από τα δύο κι αν ισχύει, δεν θέλεις αυτό που έχεις. Αλλά επίσης δεν ξέρεις και πού θέλεις να βρίσκεσαι. Τι σκοπεύεις, λοιπόν, να κάνεις; Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε παρόμοια θέση. Δεν είσαι μόνη σου. 

Όταν βρέθηκα κι εγώ σε αυτή τη θέση και το συζήτησα με αρκετά άτομα, άκουσα διάφορες άχρηστες συμβουλές. “Να κοιτάς πάντα την μεγάλη εικόνα! Είσαι ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεσαι! Βάλε στόχους! Ακολούθησε τα όνειρά σου!”. Ξέρω ότι όλες αυτές οι συμβουλές είναι καλοπροαίρετες, αλλά αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνεις είναι μερικά μικρά βηματάκια για να αυξήσεις την πίστη στον εαυτό σου. Είναι το βασικό συστατικό για να βρεις το δρόμο σου.

Ποια είναι όμως τα τρία βήματα που πρέπει να κάνεις αυτό το καλοκαίρι για να βρεις το δρόμο σου;

1. Σταμάτα να ψάχνεις την “μεγάλη εικόνα”

Ναι, καλά άκουσες. Το να προσπαθείς να προγραμματίσεις το κάθε σου βήμα για τα επόμενα δέκα χρόνια δεν πρόκειται να σε βοηθήσει, ειδικά όταν αισθάνεσαι χαμένη. Θα σε αποσυντονίσει και θα σε αγχώσει ακόμα περισσότερο. Αντίθετα, θα πρέπει να κοιτάξεις πίσω. Κάθισε αναπαυτικά σε μία ξαπλώστρα και πάρε χαρτί και μολύβι ή ακόμα και το κινητό σου. Η απάντηση στο πού πηγαίνεις βρίσκεται στο πού έχεις ήδη πάει. Κάνε στον εαυτό σου αυτές τις τρεις απλές ερωτήσεις:

  • Τα τελευταία χρόνια, τι με έκανε να νιώσω ότι είμαι γεμάτη ενέργεια; Τι ακριβώς ήταν αυτό που έκανα; Με ποιον ήμουν;
  • Τα τελευταία χρόνια για τι ήμουν πιο περιφανή; Τι ακριβώς έκανα και με ποιον ήμουν; 
  • Τα τελευταία χρόνια τι ήταν αυτό που με ενέπνευσε; Τι ακριβώς ήταν αυτό που έκανα;
View this post on Instagram

This is all that matters to me on the #diaryofabookdream journey. This is what I prayed for every time I sat to write - that my words would find the women who needed them But I forgot that. And had to come back the hard way. I spent the three months after my book launched in a TIZZY. A tizzy of obsessing over outcomes. A swirl of worrying about where it was all headed. An obsession of where I’d land. And if the outcomes were good enough. YALL I HAD TO RELEARN MY OWN FUCKING MESSAGE. Who knew I was writing my book so that future me could have a book for the freakout created by my own book. Ya . Just a reminder to be easy with yourself if you’re in the middle of the mess. Cuz girl you’re meant to learn the lessons. Surround yourself with amazing women who hold your hand through every tear until you get to the other side . Magic is the moments. Like getting this photo from the talented #girlgang @becki___smithhousephoto - come back to the process of bliss, instead of the outcomes of expectation Woman on xx

A post shared by Maxie McCoy (@maxiemccoy) on

2. Ζήτησε βοήθεια από τους φίλους σου

Το να νιώθεις χαμένη μπορεί να σε αποξενώνει, γι’ αυτό μην το περνάς μόνη σου. Περιμένεις να έχεις όλες τις απαντήσεις στο λεπτό σχετικά με το μέλλον σου, αλλά χρειάζεσαι και τη βοήθεια των γύρω σου. Όταν αισθάνεσαι ότι χάνεις την αυτοπεποίθησή σου, τότε είναι που χρειάζεται να μιλήσεις στις φίλες σου. Αυτά είναι τα άτομα που πάντα πιστεύουν σε εσένα. 

Κάποιες φορές πρέπει να καταλάβεις πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα σου. Διάλεξε μερικά από αυτά τα άτομα και ρώτησέ τα: 

  1. Τι είναι αυτό που με κάνει αναντικατάστατη; 
  2. Πού με βλέπεις σε 5 χρόνια;
  3. Ποιες είναι οι ξεχωριστές μου ικανότητες, κατά τη γνώμη σου;
  4. Τι είναι αυτό που με κρατάει πίσω;

3. Κάνε ένα μικρό βήμα

Μόλις κάνεις στον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις και έπειτα ρωτήσεις και τους κοντινούς σου ανθρώπους, είσαι έτοιμη να δράσεις. Είσαι έτοιμη να κάνεις ένα βήμα. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις μία καινούργια ζωή με βάση τις απαντήσεις σου. Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνεις κάτι απίστευτα μικρό που σε ενθουσίασε από αυτά που άκουσες. 

Για παράδειγμα, αν κάποια φίλη σου βλέπει σε εσένα μία καλλιτεχνική φλέβα και είναι κάτι που κι εσύ πάντα ήθελες αλλά διστάζεις, ρώτησε απλώς: “Ποιο είναι το μικρότερο πράγμα που μπορώ να κάνω για να με φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο;”. 

Δεν χρειάζεται να ξέρεις πού ακριβώς θέλεις να πας για να ξεκινήσεις. Πίστεψέ με, πρέπει απλά να ξεκινήσεις και θα αποκτήσεις τη πίστη που χρειάζεσαι.


Πηγή: theeverygirl.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Elite Daily
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.