Ηξερες οτι η ευτυχια ξυπναει οταν κοιμομαστε;

Από τη μέρα που γεννιόμαστε, βρισκόμαστε στο κυνήγι της μεγαλύτερης επιδίωξης στη ζωή, της ευτυχίας. Υπάρχει άραγε κάποιο μυστικό για την ευτυχια; Υπάρχει κάποια λίστα με κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε ή κάποια μαγική φόρμουλα που θα μας κάνει ευτυχισμένους;

Ευτυχία είναι το να είμαστε ζωντανοί, να αναπνέουμε και να αισθανόμαστε με τα μάτια και την καρδιά μας ανοιχτά. Την ευτυχία μπορούμε αν θέλουμε να την αγγίξουμε. Τολμάμε όμως να αφεθούμε;

Ξερατε οτι η ευτυχια ξυπναει οταν κοιμομαστε; savoir ville

Ξέρατε ότι η ευτυχία ξυπνάει όταν κοιμόμαστε; Μπορούμε να την ακούσουμε στα όνειρά μας. Σφύζει μέσα στις φλέβες μας και είναι δική μας επιλογή το αν θα την αφουγκραστούμε ανάμεσα στους χτύπους της καρδιάς μας. Δεν υπάρχει μυστικό για την ευτυχία. Είναι πάντα μέσα μας και είναι έτοιμη να εκραγεί σε γέλια, αν εμείς της το επιτρέψουμε. Είναι η αγάπη που γεννά ευκαιρίες.

Μπορούμε είτε να μισούμε τη βροχή, είτε να χορεύουμε μέσα σε αυτή. Μπορούμε είτε να κοιτάζουμε τα σπασμένα κομμάτια του εαυτού μας, είτε να αρπάζουμε την πρόκληση του να ενώνουμε αυτά τα κομμάτια. Μπορούμε να μένουμε κολλημένοι και να μελαγχολούμε για το παρελθόν, είτε να ερωτευόμαστε το παρόν. Μπορούμε είτε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους, είτε να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε μοναδικοί και να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας.

Μπορούμε να φοβόμαστε και να ζούμε στη σιωπή ή να αφήνουμε τον φόβο να πυροδοτεί τη φωτιά που σιγοκαίει μέσα μας. Μπορούμε να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να απομονωνόμαστε ή να μοιραζόμαστε στιγμές και συναισθήματα με τους γύρω μας. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την ευτυχία. Υπάρχει στον αέρα. Αν τολμήσουμε να κλείσουμε τα μάτια μας και να εισπνεύσουμε αληθινά, είναι εδώ, πάντα μαζί μας.

Μπορούμε να επιλέγουμε να ζούμε στο σκοτάδι ή να γινόμαστε εμείς οι ίδιοι φως. Μπορούμε να κοιτάζουμε προς τις ακτίνες του ήλιου ή να κρυβόμαστε στις σκιές τους. Μπορούμε να φτιάχνουμε νέες αναμνήσεις ή να μείνουμε κολλημένοι σε απογοητεύσεις του παρελθόντος.

Η ευτυχία είναι συνώνυμη με την πορεία μας. Είμαστε δυνατοί επειδή υπήρξαμε αδύναμοι. Είμαστε έξυπνοι επειδή κάναμε λάθη. Καταφέρνουμε πράγματα επειδή κάποτε αποτύχαμε. Και αγαπάμε. Αγαπάμε αληθινά, επειδή κάποτε ράγισε η καρδιά μας. Ωστόσο, είμαστε ευτυχισμένοι όχι επειδή κάποτε ήμασταν λυπημένοι, αλλά απλά επειδή έτσι έχουμε δημιουργηθεί. Γιατί μπορούμε. Γιατί πάντα μπορούσαμε και πάντα θα μπορούμε να είμαστε.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.