beer-and-cheese-soup

Έρχεται Πάσχα και καθώς διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής, πολλοί από εμάς δεν τρώνε κρέας. Το κρέας είναι το βασικό πράγμα που συνηθίζει να νηστεύει ο περισσότερος κόσμος. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και άλλοι που νηστεύουν και τα γαλακτοκομικά. Αυτή η συνταγή δεν είναι γι’ αυτούς. Τουλάχιστον, όχι ακόμη. Καλή νηστεία, παιδιά!

Cheese and Beer Soup

soup-with-coconut-bacon Υλικά: 1 κ.σ. λάδι 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3/4 μπύρας της επιλογής σου 1 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. πιπέρι 1 κύβο σκόρδο 1 κύβο λαχανικών Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις Λίγο γάλα Σε ένα μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα σωτάρεις. Ρίχνεις την μπύρα και το αφήνεις να βράσει για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Βγάζεις την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζεις το μείγμα στο Blender. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, βάζεις τον κύβο λαχανικών και το αλεύρι και ανακατεύεις. Ύστερα, το προσθέτεις στο Blender. Ρίχνεις το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά.

mixed-pot Προσθέτεις το γάλα και το αφήνεις για 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, ρίχνεις και λίγο νερό. Προσθέτεις λίγο τριμμένο τυρί ώστε να λιώσει και το αφήνεις στην φωτιά. Τώρα, η σούπα με μπύρα και τυρί είναι έτοιμη για κατανάλωση!

soup-overhead-shot

(treasuresandtravelsblog.com)