Μπορείς να γίνεις rebound εύκολα, είτε το καταλάβεις είτε όχι. Αν το αγόρι που βγαίνεις έχει βγει πρόσφατα από μια σχέση, αλλά δυσκολεύεσαι να καταλάβεις που το πάει διάβασε παρακάτω. Θα βρεις τρία όχι και τόσο προφανή σημάδια ότι μάλλον είσαι το rebound του. Μετάφραση; Thank you, Next.

Αρνείται να μιλήσει για το μέλλον σας μαζί

Αν αποφεύγει να κάνει μελλοντικά σχέδια μαζί σου ή να ξεκαθαρίσει αυτή την κλασική ερώτηση “τι είμαστε τώρα εμείς;” μπορεί και να υπάρχει θέμα. Σημάδια που πρέπει να σε ανησυχήσουν είναι το να αποφεύγει να κανονίσει κάτι μαζί σου για αρκετό καιρό μετά ή το να φαίνεται απόμακρος, μέχρι τη στιγμή που θα θελήσει να σε δει. Ναι, αυτά είναι σοβαρά red flags.

Βγαίνει υπερβολικά πολύ

Αν έχεις αυτή την αίσθηση πως παρτάρει κάπως παραπάνω από το “φυσιολογικό”, θεώρησε το και αυτό red flag. Αυτό προφανώς δε μεταφράζεται αυτόματα σε “φλερτάρει με όλο τον κόσμο”. Ωστόσο περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως χορό και αλκοόλ και κοινωνικότητα. Και αυτά όντως ίσως και να οδηγήσουν σε “φλερτ με όλο τον κόσμο”. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί και να σημαίνει ότι στην προηγούμενη σχέση του ένιωθε παγιδευμένος και εγκλωβισμένος και τώρα ξεσπάει.

Δεν σταματάει να μιλάει για την πρώην του

Αν μιλάει συνεχώς για την προηγούμενη σχέση του, έχει ακόμα κάποια αισθήματα για εκείνη. Κάτι δεν έχει ολοκληρωθεί μέσα του και δεν κάνει καν την προσπάθεια να μη σου το δείξει. Ακόμα και άσχημα πράγματα να λέει, αυτό μπορεί να δείχνει ότι δεν την έχει ξεπεράσει.

Πώς το λύνεις;

Αν έχεις εντοπίσει συμπεριφορές που να δείχνουν ότι είσαι rebound, μπορείς να ξεκινήσεις μια συζήτηση βάζοντας εκείνον στο κέντρο. Ρώτησε τον αν αυτό που κάνει λειτουργεί για εκείνον. Αν θεωρεί ότι του κάνει καλό.

Αυτό όμως που έχει σημαντική σημασία είναι αν αυτό κάνει καλό σε εσένα. Ξεκαθάρισε τι θέλεις από αυτό το άτομο και κατ’επέκταση, από αυτή τη σχέση. Προφανώς είναι δύσκολο το να κάνεις τη σχέση με ένα άτομο που δεν είναι έτοιμο να ξαναερωτευτεί, να δουλέψει. Αν όμως βλέπεις δυνατότητες και το feedback που έχεις πάρει από εκείνον είναι καλό, μπορείς να το κάνεις.

Κάποιες φορές οι rebound σχέσεις λειτουργούν. Πιο συχνά όμως δεν τα καταφέρνουν. Μια εναλλακτική για εσάς μπορεί να είναι η ανοιχτή σχέση. Αλλά και πάλι δεν είναι υγιές να κάνεις το οτιδήποτε βολεύει μόνο τους άλλους και παραβιάζει τα δικά σου “θέλω”. Αν νιώθεις πως δεν σε καλύπτει, τελείωσε το. Δεν σου αξίζει τίποτα λιγότερο από αυτό που θέλεις πραγματικά. Και αν αυτό που θέλεις πραγματικά είναι ένας άνθρωπος που να είναι δοσμένος σε σένα 100%, αυτό πρέπει να έχεις.

Featured image: Elite Daily