Η ζωή του poster girl του New Wave, Jean Seberg, είναι ένα δράμα που αδιαμφισβήτητα αξίζει να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Η Kristen Stewart ανέλαβε τον ρόλο της πανέμορφης σταρ. Έδωσε μια ερμηνεία που κέντρισε το ενδιαφέρον των θεατών στο Φεστιβάλ της Βενετίας πριν κάποιους μήνες.

Seberg η Kristen Stewart στον πιο stylish ρόλο της καριέρας της
The Wrap

Το trailer της ταινίας είναι πλέον διαθέσιμο και βλέπουμε την Stewart στον ρόλο της Seberg

Η Seberg ήταν μια γυναίκα με  έντονες πολιτικές θέσεις. Μίλησε για κοινωνικά δικαιώματα και ενεπλάκη ενεργά με τους Μαύρους Πάνθηρες. Η Seberg θεωρήθηκε απειλή από τον director του FBI, J Edgar Hoover, ο οποίος σπίλωσε το όνομά της με δόλια μέσα, τα οποία εκείνη δε μπορούσε να αντικρούσει. Το σκοτεινό αντίκτυπο της παρακολούθησής της γίνεται σαφές στο trailer: Τη βλέπουμε πεσμένη στα γόνατα, να κλαίει, ψάχνοντας κοριούς στο διαμέρισμά της. Όπως είναι γνωστό, η ηθοποιός δε συνήλθε ποτέ και τελικά αφαίρεσε τη ζωή της.

Κάπου εδώ, να αναφέρουμε πως τα κοστούμια της Stewart στην ταινία, δεν αποτελούν απλά καλόγουστα, ενδιαφέροντα items. Δίνουν μια ακριβή εικόνα της αισθητικής της Seberg και του στίγματός της στη μόδα. Το Seberg μπορεί δικαίως να αναγνωριστεί ως μια από τις πιο stylish ταινίες του 2020.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία στις 10 Ιανουαρίου, ενώ δεν είναι γνωστή η ημερομηνία προβολής της στην Ελλάδα.

featured image: Variety