Το Third Place βρίσκεται στην οδό Απόλλωνος και είναι η καφετέρια που νιώθεις πραγματικά σαν στο σπίτι σου. Οι δημιουργοί της, Μιχάλης Τσουμάνης και Κατερίνα Παπαποστόλου, είχαν στο μυαλό τους το εξής concept: Σύμφωνα με μια κοινωνιολογική μελέτη, πρώτα έρχεται το σπίτι σου (first place), έρχεται έπειτα ο χώρος εργασίας σου (second place) και τέλος ένας χώρος όπου μπορείς να βγεις με τους φίλους σου και να απολαύσεις έναν φρεσκοκομμένο καλό καφέ. Αυτός είναι ο δικός σου τρίτος χώρος (third place) που είναι ο πλησιέστερος στην καρδιά σου.

Lifo

Με αυτή την πρωτότυπη κεντρική ιδέα δημιουργήθηκε αυτή η καφετέρια που μας έχει πάρει τα μυαλά

Εκτός από τον φανταστικό καφέ υπάρχει και κάτι άλλο που κάνει το Third Place τόσο μοναδικό, η αισθητική του χώρου. Είναι η ώρα λοιπόν να μιλήσουμε για design. Η urban διάθεση, ο street χαρακτήρας και τα στοιχεία μινιμαλισμού είναι ξεκάθαρα από την πρώτη κιόλας ματιά. Είναι σίγουρα πολύ διαφορετικός χώρος, μακριά από αυτούς που έχουμε συνηθίσει με τα υπερβολικά πολλά στριμωγμένα τραπεζοκαθίσματα. Εδώ θα συναντήσεις δύο τραπεζάκια σε μια γωνία, μια μεγάλη τραπεζαρία ιδανική για ομάδες εργασίας, δύο πολυθρόνες, σκαμπό στο μπαρ και μια υπέροχη κατασκευή με τσιμέντο η οποία είναι ουσιαστικά κερκίδες που εκτείνονται σε τρία επίπεδα. Κυριαρχούν οι γκρι τόνοι ενώ στα έπιπλα είναι και στα διακοσμητικά τα χρώματα είναι γαλάζιο και ροζ σε παστέλ αποχρώσεις. Το τσιμέντο, οι γυμνές κολόνες, το παλιό μωσαϊκό, οι μεταλλικές γυαλιστερές επιφάνειες, οι φανερές σωληνώσεις και ο σωστός φωτισμός συνδυάζονται υπέροχα και δημιουργούν μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Συνεχίζουμε με το μπάνιο

Popaganda

Ναι καλά άκουσες το μπάνιο. Ειλικρινά αν αυτό δεν είναι το πιο ινσταγκραμικό και πρωτότυπο μπάνιο που έχεις δει τότε δεν ξέρουμε τι μπορεί να σε εντυπωσιάσει. Παιδιά είναι ροζ, είναι απλά όλο ένα ίδιο ροζ από τους νιπτήρες μέχρι το σαπούνι. Καταλαβαίνεις πως αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο, με ένα search στο Instagram θα το διαπιστώσεις. Πολλοί έρχονται μόνο για αυτό το μπάνιο, και φυσικά κάθονται με τις ώρες μέχρι να βγει η σωστή φωτογραφία.

https://www.instagram.com/p/Bx77zcyIozM/

Μερικές έξτρα πληροφορίες

Αν έχεις κατοικίδιο μπορείς να το πάρεις μαζί σου καθώς το Third Place είναι pet friendly. Επίλεξε να συνοδέψεις τον καφέ σου οπωσδήποτε με την χειροποίητη lemon-lime tart. Αν δεν πίνεις καφέ υπάρχουν ολόφρεσκα smoothies, χυμοί και τσάι.

https://www.instagram.com/p/BqbxQn1HAwf/

Όλα αυτά και πολλά ακόμα σε περιμένουν καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Είμαστε σίγουροι ότι θα εύχεσαι να είναι το επόμενο #officeview σου.