Ας μην γελιόμαστε, η κουζίνα είναι ένα από τα βασικότερα δωμάτια του σπιτιού, είτε περνάμε εκεί πολύ ώρα είτε όχι. Μέσα στην ημέρα σίγουρα θα την “επισκεφτείς” κατά μέσο όρο 10 φορές. Μπορεί να είναι για να μαγειρέψεις, να ανοίξεις το ψυγείο, να πιεις νερό ή απλά για να… περάσεις μια βόλτα. Αν ανήκεις στην τυχερή κατηγορία όπου η διακόσμησή της είναι του γούστου σου ή ακόμα καλύτερα είχες την ευκαιρία να την επιμεληθείς, τότε κοίτα να την απολαύσεις. Όμως αν ανήκεις στη δεύτερη και συνηθέστερη κατηγορία όπου είτε νοικιάζεις ένα διαμέρισμα είτε δεν έχεις το budget να την ανακαινίσεις, σίγουρα κάτι δεν θα σου αρέσει σε αυτήν. Μπορεί να είναι τα ντουλάπια της, τα πλακάκια του τοίχου ή όλα αυτά σε συνδυασμό. Τα καλά νέα είναι ότι ακόμα και για σένα υπάρχουν stylish επιλογές που μπορείς να ακολουθήσεις για να την αναβαθμίσεις και να την φέρεις στα μέτρα σου.

Πρόσθεσε έναν καθρέφτη 

1

Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να σου φανεί περίεργο, όμως ένας καθρέφτης σε έναν χώρο που δεν τον περιμένεις μετατρέπεται σε κεντρικό κομμάτι και γίνεται statement. Επίσης δίνει το εφέ ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Επιπλέον αν στον χώρο υπάρχει παράθυρο η αντανάκλαση του φωτός κάνει αμέσως το δωμάτιο πολύ πιο φωτεινό.  Extra tip: Επίλεξε έναν καθρέφτη με κορνίζα που θα ταιριάζει στο συνολικό στυλ της κουζίνας.

Νέο πάτωμα 

2

Αν συχνά σε φαντάζεσαι να παίρνεις ένα κομπρεσέρ και να διαλύεις το πάτωμα στην κουζίνα σου, ήρθε η ώρα να το καλύψεις. Ο απλούστερος τρόπος είναι να βάλεις ένα ιδιαίτερο χαλί, γιατί όχι και με κάποιο κλασικό σχέδιο. Μια ακόμα επιλογή είναι η κάλυψη του δαπέδου με ξύλο τύπου laminate ή αυτοκόλλητο πάτωμα. Είναι αρκετά οικονομικά και μπορούν να βγουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Έξω από την πόρτα 

Μπορεί η κουζίνα σου να μην διαθέτει τις τεράστιες ανοιχτές ραφιέρες που βλέπεις στα περιοδικά όμως αν βγάλεις τα ντουλαπόγφυλλα των επάνω ντουλαπιών μπορείς να πλησιάσεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κατσαβίδι et voila!

3

Έξτρα αποθηκευτικό χώρο (φωτό 4)

Μπορεί ο χώρος που έχεις στην κουζίνα να σε ικανοποιεί όμως η διαφορά φαίνεται στις λεπτομέρειες. Μια παλιά και ίσως άσχημη κουζίνα χρειάζεται την τσαχπινιά της. Μικρές γωνιές που κλέβουν την παράσταση. Αυτό μπορεί να είναι μια ράγα με κρεμασμένες πολύχρωμες κούπες ή μια μαγνητική επιφάνεια τοίχου για τα μαχαίρια, ακόμα και πολλά vintage βαζάκια για τα μπαχαρικά. Όλα αυτά εκτός του ότι είναι χρηστικά βάζουν μια έξτρα πινελιά σε έναν αδιάφορο χώρο.

www.luthers.gr  /  www.facebook.com.luthers.gr  /  instagram: luthers.gr

φωτός:

1: http://www.thekitchn.com/no-window-over-the-kitchen-sink-hang-a-mirror-213268

2: http://www.mydomaine.com/persian-rugs-for-the-kitchen/slide16

3: http://www.bhg.com/kitchen/cabinets/styles/cottage-kitchen-cabinets/

4: http://www.mydomaine.com/organization-tips/slide20