Τι σου μαθαινει η φιλια με τα αγορια

 

Αν και δεν υπήρξα ποτέ το κορίτσι που δημιουργεί παρέες με αγόρια στα εφηβικά μου χρόνια, ωστόσο κατά την πάροδο των ετών οι φιλικές μου σχέσεις με τους άντρες εξελίχθηκαν σε πιο δυνατές. Σ’αυτό συνέβαλε καθοριστικά το γεγονός ότι ο ένας από τους καλύτερους φίλους μου είναι άντρας κι αυτό από μόνο του μου δίδαξε πολλά!

Γνωρίζω ότι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί κανείς γι’αυτό το θέμα είναι το πώς μπορείς να διατηρήσεις μια φιλική σχέση με ένα άντρα χωρίς να υπάρξει το ερωτικό στοιχείο. Ναι το παραδέχομαι ότι είναι μακράν το πιο δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Αν θες πραγματικά να κρατήσεις έναν άντρα στη ζωή σου αποκλειστικά και μόνο φιλικά ή θα πρέπει να περάσεις το ερωτικό κομμάτι μαζί του και να το ξεπεράσεις ή απλώς να διαχωρίσεις τα προσωπικά σου όρια και θα πάτε παρακάτω σαν δυο original φίλοι.

Θεωρώ πως αξίζει γιατί ένας άντρας θα σου δώσει εφόδια που ίσως μια κολλητή δεν θα σου τα έδινε. Και όχι γιατί δεν μπορεί αλλά για το λόγο ότι μια γυναίκα δεν έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί όπως ο άντρας, και αυτή είναι η βασική μας διαφορά. Αυτό συμβαίνει φύσει από πάντα, γι’ αυτό και η φιλία με έναν άντρα θα είναι πάντα αληθινή και straight.

Τι μου δίδαξε όμως η φιλία με τους άντρες;

Ειλικρίνεια: Νομίζω ότι αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Ένας άντρας θα σου πει πάντα τη γνώμη του με ειλικρίνεια, θα σε σου το πει αν έχεις κάνει λάθος, θα χαρεί αληθινά με τις επιτυχίες. Και αυτό ξεκινά από τα πολύ απλά καθημερινά πράγματα, όπως ο σχολιασμός της εμφάνισής σου κτλ. Σκέψου μόνο πως θα έκανε το ίδιο μια γυναίκα (there you go girl)!

Εμπιστοσύνη: Πόσες φορές μας έχει τύχει να θέλουμε τη γνώμη ενός άντρα για κάτι που μας απασχολεί; Νομίζω πολλές. Γιατί, πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι, ένας άντρας θα σου δημιουργήσει την ασφάλεια που χρειάζεσαι, την εμπιστοσύνη που αποζητάς. Προσωπικά έχω συμβουλευτεί πολλές φορές τον κολλητό μου για σοβαρά θέματα και δεν βγήκα χαμένη από αυτό. Αρκεί ο άλλος να μπορεί να σε καταλάβει και να είναι εκεί στα θετικά και στα αρνητικά.

Τρόπος σκέψης: Οι άντρες σκέφτονται και θα σκέφτονται πάντα απλά. Και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό πλεονέκτημα. Ως γυναίκα κάνω τα πάντα πολύπλοκα στο μυαλό μου και καταλήγω να υπεραναλύω τις καταστάσεις, χωρίς να βγάζω άκρη. Κάποιος μου είπε μια φορά: «όταν έχεις ένα πρόβλημα, σκέψου σαν άντρας». Και όντως ισχύει, είναι η μεγαλύτερη ευφυΐα. Αυτό μου δίδαξε να αντιμετωπίζω τα πράγματα απλά, χωρίς παρασκήνιο και υποθέσεις.

Δεν θα αδικούσα ποτέ καμία από τις φίλες μου, αυτές που είναι πάντα εκεί για μένα. Αλλά σκεπτόμενη τις ανθρώπινες σχέσεις σε γενικότερο πλαίσιο μπορώ με σιγουριά να πω ότι έχω λάβει τις καλύτερες συμβουλές και τα πιο δυνατά διδάγματα από τους άντρες. Σκέψου ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις αποκλειστικά φιλικές σχέσεις με κάποιον αλλά μπορεί να υπάρξει στη ζωή σου και να σου δώσει πολλά. Συμφοιτητές, νυν και πρώην αγόρια, ο αδελφός σου, ο αδελφός της κολλητής, ο συνάδελφος, οι φίλοι του αγοριού σου και όλοι αυτοί με τους οποίους συναναστρέφεσαι. Κάθε άνθρωπος σου δίνει πάντα κάτι ξεχωριστό.

0 replies


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *