Τα τελευταία τρία -τουλάχιστον- χρόνια, έχεις σίγουρα ακούσει να κυκλοφορεί το μότο του “Less is More” εκεί έξω. Αφενός γιατί, οι περισσότεροι αναγκάζονται να το κάνουν τρόπο ζωής, και αφετέρου γιατί πραγματικά κάνεις δεν έμεινε ευτυχισμένος με όσα περισσότερα του έδινες.

14519877_815392625267104_2905155082861581472_n

Σε μια τέτοια φάση βρίσκονται και τα κοσμήματα της Jour αφού, “Το “Less is more”  μας εκφράζει σαν Jour. Όσο πιο λιτό και απλό είναι ένα κόσμημα τόσο πιο εντυπωσιακό μπορεί να γίνει. Άλλωστε συνδυάζοντας δυο ή και τρια minimal κομμάτια μπορούμε να έχουμε ένα ιδανικό mix n match αποφεύγοντας την υπερβολή.”

Η Κατερίνα Ζουρίδη ξεκίνησε σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων αλλά στην πορεία την κέρδισε το κόσμημα. Αποφάσισε να κάνει την αρχή ως Social Media Manager στην οικογενειακή επιχείρηση, ενώ   άρχισε σιγά, σιγά να μπαίνει στο κομμάτι του σχεδιασμού κοσμημάτων καθώς παρακολουθούσε μερικά  μαθήματα αργυροχρυσοχοΐας και στη συνέχεια, θέλησε να επικεντρωθεί στο 3D design.

“Τα ερεθίσματα ήρθαν από την οικογένειά μου και ειδικά από τον πατέρα μου αλλά και τον θείο μου, ο οποίος είναι στο χώρο του κοσμήματος περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Από μικρή, η παρουσία μου στο χώρο του εργαστηρίου και στα καταστήματα μας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική μου πορεία μιας και μου δημιούργησε την θέληση να δημιουργήσω τα δικά μου κοσμήματα.”

Τα Jour κανουν το "Less is More" τροπο ζωης

Όταν λοιπόν, η Κατερίνα σχεδιάζει κοσμήματα από ασήμι 925 είτε πλατινωμένο είτε επιχρυσωμένο δεν υπάρχει για εκείνη μια συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης. Εξ’ άλλου το ασήμι είναι ένα μέταλλο το οποίο δεν προκαλεί αλλεργίες, έχει διάρκεια στον χρόνο αλλά ταυτόχρονα είναι και προσιτό οικονομικά. Ενώ τονίζει πως “Η ποιότητα κατασκευής αποτελεί για εμάς το σημαντικότερο στοιχείο.”

Και όπως όλοι οι αγαπημένοι μας σχεδιαστές, έτσι και η Κατερίνα, κάθε φορά που σχεδιάζει κάτι συγκεκριμένο, “Τα ερεθίσματα ποικίλουν. Τα σχέδιά μας σίγουρα ακολουθούν την τάση της εποχής αλλά πάντα με τον δικό μας χαρακτήρα και την δική μας ταυτότητα. Προσωπικά η δική μου έμπνευση για να σχεδιάσω κάτι μπορεί να πηγάζει από απλές στιγμές και εικόνες της καθημερινότητας, είτε αυτό είναι ένα ενδιαφέρον αντικείμενο είτε ένα απλό σχήμα που θα μου τραβήξει την προσοχή. Επίσης, ένα ντύσιμο που θα ψάξω να βρω τι του λείπει για να ολοκληρωθεί και να αναδείξει το συνολικό στυλ.”

unnamed-49

Όμως εγώ, όπως και κάθε άλλη γυναίκα εκεί έξω που αγαπάει τη μόδα και θέλει να έχει στυλ, θα ήθελα να μάθω αν όντως σε αυτή τη ζωή την διαφορά την κάνει το κόσμημα. “Θεωρώ πώς είναι η πιο σημαντική λεπτομέρεια στο ντύσιμο μιας γυναίκας καθώς το ολοκληρώνει. Μπορεί να αναδείξει και το πιο απλό outfit και να του δώσει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα κάνοντάς το ξεχωριστό. Πάντα με μέτρο, φυσικά. Από την εμπειρία μου και την καθημερινή συναναστροφή  με τον κόσμο του Jour μπορώ να πω ότι πλέον το κόσμημα δεν έχει ηλικία στην εποχή μας. Κάθε κόσμημα αποκτάει άλλον χαρακτήρα και προσαρμόζεται αναλόγως το στυλ της γυναίκας που θα το φορέσει ανεξαρτήτως ηλικίας.”

Τα Jour κανουν το "Less is More" τροπο ζωης

Κι έτσι τα κοσμήματα Jour έγιναν κάτι πολύ περισσότερο από απλά ένα κολιέ ή η απλή μα συνάμα εξαιρετική λεπτομέρεια στο σύνολο μιας γυναίκας. Έγιναν οι λεπτομέρειες που δεν θα θέλεις να βγάλεις. Εκείνες που “θα ξεχάσεις” τυχαία, ότι φοράς και οι ίδιες που θα σε συνοδεύσουν στις μεγαλύτερες στιγμές της ζωής σου. Δηλαδή, σε όλες.

“Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι οι άνθρωποι που επιλέγουν να φορούν Jour να νιώθουν όμορφα και να αισθάνονται αυτό το κόσμημα σαν ένα κομμάτι δικό τους.”

Τα Jour κανουν το "Less is More" τροπο ζωης

 Μπορείτε να βρείτε τα Jour κοσμήματα στο κατάστημά τους (Ελ.Βενιζέλου 96, Καλλιθέα) στο eshop τους, αλλά και σε Instagram και Facebook.