Ένα από τα καλλυντικά στα οποία επενδύεις τα περισσότερα χρήματά σου είναι σίγουρα η μάσκαρα. Ανεξάρτητα από το πόσο φυσικό ή edgy είναι το μακιγιάζ στα μάτια, οι τέλεια τονισμένες βλεφαρίδες θα το απογειώσουν. Ωστόσο, δεν έχουμε όλες καλή βάση. Δεν είναι όλες οι βλεφαρίδες ίδιες. Το χειρότερο δε, είναι να δημιουργούνται μικροί κόμποι με τη μάσκαρα.

Αυτά είναι τα tips που χρειάζεται να ξέρεις για να μη δημιουργούνται κόμποι στις βλεφαρίδες σου απ’τη μάσκαρα.

Γιατί κάνει η μάσκαρα κόμπους;

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν η μάσκαρα κάνει κομπάκια είναι ότι δεν είναι αποτελεσματική. Αλλά μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις το πως την εφαρμόζεις. Αρχικά μπορεί να βάζεις πολλές στρώσεις χωρίς να περιμένεις να στεγνώσει. Άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι δεν ελέγχεις το πόσο από το προϊόν υπάρχει στο βουρτσάκι. Ίσως δεν σκέφτηκες ποτέ ότι χρειάζονται και οι βλεφαρίδες μια μικρή προετοιμασία. Μπορεί και να έχεις δίκιο βέβαια. Μπορεί να φταίει και το προϊόν. Η Marwah Khamas, Σύμβουλος Ομορφιάς της Lancôme, έδωσε τα ακόλουθα tips σε συνέντευξή της στο Makeup.com.

Tip 1 – Less is more

Αν δεν το γνώριζες, υπάρχει primer και για τις βλεφαρίδες! Όσο λοιπόν ασχολείσαι με την τελειοποίηση του μακιγιάζ σου άσε το primer να κάνει τα μαγικά του. Έχε επίσης στο μυαλό σου είναι ο βασικός κανόνας για τις βλεφαρίδες είναι το less is more.

Tips για να μην κάνει σβόλους η μάσκαρα
Unsplash | Angelos Michalopoulos | @angelovisuals

Tip 2 – Μην πετάξεις ακόμα την παλιά σου μάσκαρα

Άσχετα από τους πρώτους λόγους, μπορεί οι δραστηριότητες της ημέρας σου να χαλάσουν το μακιγιάζ. Οπότε πάντα να έχεις την παλιά σου μάσκαρα στην τσάντα. Πλύνε το βουρτσάκι της και χρησιμοποίησε το για να χτενίσεις τις βλεφαρίδες σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε πολλά καταστήματα μπορείς να βρεις και ειδικά βουρτσάκια δειγμάτων. Και αυτά με τη σειρά τους θα λειτουργούσαν αρκετά καλά.

Tip 3 – Επίλεξε λεπτά βουρτσάκια

Όταν μιλάμε για βλεφαρίδες, πάντα το κλειδί είναι στη λεπτομέρεια. Μπορεί να μας φαίνεται λογικό ένα πιο χοντρό βουρτσάκι να δημιουργήσει ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι ένας μύθος που πρέπει να ξεχάσεις. Πάντα να επιλέγεις λεπτό βουρτσάκι λοιπόν. Διαχωρίζει τις βλεφαρίδες σου πολύ καλύτερα. Αν περιμένεις λίγα λεπτά για να στεγνώσει το κάθε στρώμα μπορείς να έχεις το έντονο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θέλεις.