Όταν έχουμε ήδη γνωρίσει το ταλέντο και την ευφυΐα της Phoebe Waller Bridge, είναι πλέον εύκολο να πούμε περήφανα ότι οι γυναίκες ξέρουν να κάνουν κωμωδίες. Ειδικά, όταν στην ίδια γενιά με την Waller Bridge ανήκει και η Sarah Cooper και η Elsa Majimbo. Φέτος,  με μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία, το BBC θέλει να δώσει φωνή στο χιούμορ πολλών γυναικών κωμικών. Έτσι, τους δίνει και το χώρο να δημιουργήσουν τις δικές τους σειρές με τις απαραίτητες δόσεις γέλιου και κυνισμού. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 4 σειρές που θα δημιουργηθούν από γυναίκες για λογαριασμό του BBC. Μολονότι ακόμη δεν υπάρχουν αντίστοιχα trailers, μπορούμε με σιγουριά να πούμε διαβάζοντας τις συνόψεις, ότι θα γελάσουμε πολύ.

Dinosaur

Στο Dinosaur η Nina είναι μία κοπέλα που πάντοτε διέφερε από τους άλλους, χωρίς όμως αυτό να την απασχολεί ιδιαίτερα. Είχε πάντοτε στο πλευρό της τη μικρή της αδερφή Evie. Όταν έρχεται η ώρα να παντρευτεί η Evie, η Nina θα πρέπει να κάνει για πρώτη φορά στη ζωή της: Να βρει έναν συνοδό για τον γάμο. Εκεί κι εμείς και η Nina θα έρθουμε αντιμέτωποι με την αλήθεια που αγνοεί τόσα χρόνια. Η ίδια είναι μία αυτιστική γυναίκα που ποτέ όμως δεν εξετάστηκε και διαγνώστηκε σωστά.

Britney

H γνωστή κωμικό Charly Clive διαγνώστηκε το 2015 με όγκο στον εγκέφαλο όταν ήταν μόλις 23 ετών. Αυτή ήταν και η αφορμή που έψαχνε τότε για να ακολουθήσει την καριέρα της κωμικού. Μαζί με την καλύτερη της φίλη Ellen Robertson μετέτρεψαν αυτήν την εμπειρία τους σε ένα υπέροχο live show το οποίο ο κόσμος αγάπησε πολύ. Φέτος, μεταφέρουν αυτή την ιστορία στη μικρή οθόνη για όλους εμάς. Για όσους απορούν, Britney είναι το χαϊδετικό όνομα που είχαν δώσει στον όγκο.
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Charly Clive (@charlyclive)

Ladybaby

Λίγα χρόνια μετά το Pure, η Kirstie Swain επιστρέφει με μία ακόμη παράδοξη ιστορία. Στη σειρά Ladybaby, μία γυναίκα στη δεκαετία των 30 συναντά ξαφνικά στη ζωή της την κόρη που γέννησε όταν ήταν 15 κι έπειτα έδωσε για υιοθεσία.

Amicable

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Eliot Salt (@eliotmsalt)

H Eliot Salt και η Jude Mack είναι οι φίλες που θα ήθελες να είχες μεγαλώνοντας. Στη νέα τους σειρά, οι ίδιες υποδύονται ένα ζευγάρι που μόλις έχει χωρίσει. Εκεί ξεκινούν και τα περισσότερα διλήμματα που είχαν ποτέ στη ζωή τους. Να στείλω μήνυμα; Να ενδιαφερθώ; Μήπως νομίζει ότι θέλω να τα ξαναβρούμε; Πάνω απ’όλα, εκείνες επιλέγουν να χωρίσουν φιλικά -ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό.
featured image: Johannes Hjorth Πηγή: comedy.co.uk/