Η νέα original κατασκοπική σειρά του Netflix ονομάζεται Kleo έρχεται από τη Γερμανία και αφορμάται από τις περιπέτειες της ομώνυμης ηρωίδας.

Η Kleo Straub είναι εκείνη που κινεί την ιστορία και μαζί της κάνουμε ένα ταξίδι στο σκοτεινό παρελθόν της Γερμανίας, αλλά και στην ανάγκη μίας γυναίκας για δικαίωση.

Η Kleo μπορεί να σου θυμίσει το Kill Bill ή το Killing Eve

 H Kleo εργαζόταν για καιρό για λογαριασμό της Στάζι, της μυστικής αστυνομίας της Ανατολικής Γερμανίας. Εκπαιδεύτηκε ως εκτελέστρια και έκτοτε πραγματοποιούσε συχνά χτυπήματα ακολουθώντας πάντοτε εντολές. Όταν όμως της δόθηκε εντολή να εκτελέσει έναν επιχειρηματία της Δυτικής Γερμανίας, τα πράγματα πήραν μία διαφορετική τροπή.

Η ίδια η Στάζι εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την ίδια και οργάνωσε μία ολόκληρη παγίδα ώστε να την κλείσει στην φυλακή. Δύο χρόνια αργότερα, το τείχος του Βερολίνου πέφτει και η Kleo είναι και πάλι ελεύθερη μετά από πολλά βασανιστήρια και κακομεταχείριση στις γερμανικές φυλακές. Βγαίνοντας από εκεί και ανακτώντας την ελευθερία της, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μάθει τι συνέβη πριν δύο χρόνια και η ίδια είχε αυτή την κατάληξη.

Πολύ σύντομα συνειδητοποιεί πως πίσω από όλα βρίσκεται μία μεγάλη συνωμοσία, μεγαλύτερη απ’όσο θα μπορούσε ποτέ η Kleo να φανταστεί. Ξεκινά λοιπόν τη δική της περιπέτεια, χωρίς “αφεντικά”, προσπαθώντας να ανακαλύψει την αλήθεια και να εκδικηθεί όσους την πρόδωσαν χωρίς κανέναν δισταγμό.

Η Kleo θα μπορούσε να είναι ηρωίδα του Ταραντίνο 

Ίσως φταίνε τα σκηνικά και η ατμόσφαιρα της σειράς, ίσως η ίδια η προσωπικότητα της Kleo. Η νέα σειρά θυμίζει κάτι από ταινίες του Ταραντίνο, αλλά και από την αγαπημένη σειρά Killing Eve, η οποία έριξε το πολυαναμενόμενο φινάλε της πριν λίγο καιρό αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην κατηγορία με τις καλύτερες κατασκοπικές σειρές.

Μία αληθινή ιστορία, κάτι από όλα αυτά συνέβη στην πραγματικότητα

Η νέα σειρά μπλέκει την πραγματικότητα και τα ιστορικά γεγονότα με την μυθοπλασία για να δημιουργήσει μία ιστορία θυμού και εκδίκησης, με μεγάλες δόσεις χιούμορ.

Η Kleo θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 19 Αυγούστου.