Από τους πιο αθώους και ερωτεύσιμους άνδρες μέχρι τις πιο συναισθηματικά μη διαθέσιμες για εσένα γυναίκες, ένα είναι το μόνο σίγουρο: Εάν κολλήσεις, κόλλησες και ξέρεις κάτι; Μη βρεις καράβι να φύγεις. Απλά σπάσε τον πάγο.

Αν δυσκολεύεσαι να έρθεις κοντά του/της, κι αν αισθάνεσαι πως ενώ σ’ αρέσει δεν βρίσκεις τον τρόπο για να διαβεβαιώσεις τις προθέσεις του/της, τότε σειρά έχει να δούμε μαζί 7 τρόπους για να συνδεθείς με εκείνον ή εκείνη σε μια νέα βάση.

Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να το θέλεις και φυσικά να τολμάς.

1. Από κατανόηση πως τα πάμε;

Έχω να σου πω πως πέραν του να λες πράγματα για εσένα και για το πως αισθάνεσαι, σημαντικό είναι να μπορείς να εκδηλώνεσαι και με τις πράξεις σου, για την ακρίβεια κυρίως με αυτές. Στάσου λοιπόν κοντά του/της και όχι απέναντι. Αποδέξου όλα όσα λέει και όσα είναι και ύστερα επέλεξε να συζητήσεις μαζί του/της όσα επιθυμεί και όχι μόνο όσα θέλεις εσύ.

2. Ποια είναι η δική σου στάση;

Όλα εντάξει μέχρι εδώ; Αν ναι, σειρά έχει να περάσουμε στο πως νιώθεις εσύ με τους τοίχους ή τον πάγο που αισθάνεσαι να μην σπάει ανάμεσα σας. Οφείλεις να περιγράφεις πως νιώθεις γιατί αυτός είναι ο μόνος έντιμος δρόμος επικοινωνίας και να είσαι βέβαιη και βέβαιος πως αυτό θα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα. Ίσως να ανάψουν και τα αίματα. Από εσένα εξαρτάται και αυτό.

3. Πες όχι στα χειριστικά παιχνίδια

Και γενικότερα στα παιχνίδια μυαλού που στόχο έχουν να μπερδέψουν τον άλλο και να τον κάνουν κατά μια έννοια να βρεθεί σε μειονεκτική θέση. Όχι επειδή θεωρητικά θεωρείται ανήθικο λοιπόν αλλά επειδή αργά ή γρήγορα θα γίνει αντιληπτό και ίσως πηγαίνοντας για τα πολλά τελικά εσύ άθελα σου να χάσεις και τα λίγα. Όχι, εδώ ας βάλουμε μαζί ένα τεράστιο «όχι».

4. «Νιώθω». Αυτή η μαγική λέξη

Να μην αισθάνεσαι καμία ντροπή ούτε και ενοχή για το πως πραγματικά νιώθεις. Αν αισθάνεσαι άβολα ή σε θέση αμηχανίας, μπορείς να ξεκινήσεις με τα

πολύ βασικά βήματα, κάνοντας μερικές μικρές εκδηλωτικές κινήσεις. Αν το πράσινο φως σου δοθεί, τότε μάλλον κάτι θα κάνεις καλά. Χρειάζεται να εκφράζεσαι ελεύθερα και γενναία όμως, και να είσαι σίγουρος και σίγουρη πως ο κατάλληλος άνθρωπος θα είναι εκεί για εσένα ώστε να το εκτιμήσει. Ίσως να σου πει και «ευχαριστώ» για την ειλικρίνεια σου, οπότε τι περιμένεις; Εγώ θα έλεγα go for it!

5. Πες «όχι» στις απαιτήσεις

Κοινώς, μη πιέσεις καμία κατάσταση και σε καμία περίπτωση την στιγμή που δεν πρέπει. Άσε τα «πρέπει» και τις υποδείξεις στην άκρη, για εκείνους που πληγώνουν την αγάπη και να είσαι βεβαι@ πως όλα αν το αξίζουν θα κυλήσουν ρολόι και φυσικά στην ώρα τους. Η βιασύνη δεν βοήθησε ποτέ κανέναν και ειδικά στον έρωτα και στην αγάπη, όσο ανυπόμονοι κι αν γινόμαστε εμείς οι άνθρωποι ορισμένες φορές.

6. Τα ετερώνυμα έλκονται

Κλισέ αλλά ισχύει. Τι κι αν εκείνος ή εκείνη φοβάται να εκφραστεί, τι κι αν εκείν@ αισθάνεται κάτι τελείως διαφορετικό από εσένα, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να διστάσεις να εκφράσεις το δικό σου συναισθηματικό δέσιμο. Δείξε τον αληθινό εαυτό σου και κυρίως τίμησε τον με το να βρίσκεις το θάρρος να μιλάς για τα συναισθήματα σου. Δεν υπάρχει στα αλήθεια πιο όμορφο πράγμα από το να μοιραζόμαστε τα όσα συμβαίνουν στο μυαλό και στη καρδιά μας με εκειν@ που μας ενδιαφέρει. Είτε για ένα βράδυ είτε και για πολλά. Καμία σημασία δεν έχει, αρκεί να σεβόμαστε την αλήθεια μας.

7. Υπομονή, η πιο σπουδαία αρετή

Εφάρμοσε όλα τα παραπάνω γιατί μόνο έτσι αξίζει να ζεις και να ερωτεύεσαι. Δώσε βάση και να είσαι σίγουρος και σίγουρη πως ο πάγος όχι απλά θα σπάσει αλλά θα εξαφανιστεί. Δεν έχει σημασία αν θα λάβεις απόρριψη, σημασία έχει να το ζήσεις. Κι αυτό από μόνο του αποτελεί μια προσωπική νίκη.

Αν είναι γραφτό να είστε μαζί θα είστε λοιπόν, κι αφού η μοίρα σου στοιχηματίζω και ελπίζω να συμφωνείς πως δεν ανήκει στην τύχη, εγώ λέω να την πάρεις στα χέρια σου. Σήμερα κιόλας. Για την ακρίβεια τώρα.

Αλλά όπως είπαμε, μη βιάζεσαι, γιατί στην αγάπη πέρα από τρόπος απαιτείται και κόπος.