Η επιρροή των 90s στις φετινές τάσεις είναι εμφανής, καθώς παρουσιάζονται ολοένα και περισσότερες old school προτάσεις, οι οποίες μοιάζουν περισσότερο βγαλμένες από το 1994. Τα κυριότερα trends της σεζόν, εκτός από ρούχα, έχουν επηρεάσει κατά πολύ και τις επιλογές μας στα αξεσουάρ. Έτσι, βλέπουμε να επανέρχονται καπέλα με 90s αισθητική, κοσμήματα αλλά και hair accessories. Μια τέτοια τάση που ουσιαστικά “σημάδεψε” τόσο την εποχή όσο και τα παιδιά των 90s αποτελούν τα κλάμερ.

thefashionspot.com

Πλέον, αν και το συγκεκριμένο κομμάτι έχει επιστρέψει, το βλέπουμε με διαφορετική αισθητική

Τα κλάμερ έχουν ανανεωθεί και υιοθετήσει τη σύγχρονη αισθητική του 2020, χωρίς όμως να χάνουν τον πιο cool χαρακτήρα τους. Φορεμένα κυρίως σε casual περιστάσεις, τα έχουμε δει τόσο σε editorials όσο και σε street style εμφανίσεις. Μάλιστα, διάφοροι οίκοι μόδας λανσάρουν συλλογές με κλάμερ, με αφορμή το comeback των 90s.

whowhatwear.com)

Μπροστά στις πέρλες, στα απαστράπτοντα και glossy ροζ αξεσουάρ για τα μαλλιά και στις λίγο πιο vintage στέκες, το παραδοσιακό κλάμερ μοιάζει πιο διακριτικό

Βέβαια, η νέα τους έκδοση, εμπνευσμένη από την πιο σύγχρονη αισθητική, τα θέλει πιο ανανεωμένα χρωματικά αλλά και σε επίπεδο μοτίβου. Βλέπουμε παντού updated εκδοχές του, που αποτελούνται μόνο από το σκελετό. Χωρίς αυτό να μειώνει τις πιθανότητες να βρεις και πιο girly, floral κλάμερ. Τέλος, μια λύση που θα αγαπήσεις είναι και η κλασική ταρταρούγα, που αποτελεί μπαλαντέρ για όλα σχεδόν τα look.

momooze.com

Αν και για χρόνια προσπαθούσαμε να τα θάψουμε και να εξαφανίσουμε όλες μας τις φώτο με αυτά και ενίοτε ορκιζόμασταν ότι δεν θα τα ξαναφορέσουμε ποτέ, μάλλον κάπου κάναμε λάθος. Τα κλάμερ κατέληξαν να αποτελούν τη νούμερο ένα λύση για να πετύχεις ένα ρομαντικό, επιμελώς ατημέλητο look, πιάνοντας τα μισά μαλλιά σου πίσω, και αφήνοντας ελεύθερα τα υπόλοιπα. Από την άλλη, αν θέλεις μια πιο elegant λύση, προτίμησε ένα sleek χτένισμα, τραβώντας αυστηρά τα μαλλιά σου πίσω και δημιουργώντας ένα σινιόν.

featured image: dearsocietyshop.com