Η καθημερινή φροντίδα της υγιεινής της μύτης μειώνει τις πιθανότητες να αρρωστήσεις

Η καθημερινή φροντίδα της υγιεινής της μύτης μειώνει τις πιθανότητες να αρρωστήσεις

Ένα κρυολόγημα μπορεί να σε καταβάλει και να επηρεάσει τη φυσική, αλλά και ψυχική σου κατάσταση. Μπορείς να αντιμετωπίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά τη ρινική συμφόρηση και να προλάβεις να προστατεύσεις τον οργανισμό σου ενσωματώνοντας μερικές τεχνικές στην καθημερινότητά σου.

Διάβασε πώς παρακάτω και κάνε και ένα bookmark, γιατί θα μας θυμηθείς!

Προετοιμασία

Υπάρχουν μικρές αλλαγές που βάζοντάς τες στην καθημερινότητά μας, μπορούν να μας θωρακίσουν καλύτερα ενάντια στις εποχικές ασθένειες. Σύμφωνα με έρευνα του Harvard Medical School (2008), το να πίνεις αρκετό νερό κρατά αραιές τις ρινικές εκκρίσεις και καταπολεμά τη συμφόρηση, όπως επίσης και το να αποφεύγουμε τα αντισταμινικά φάρμακα που είναι μεν κατάλληλα για αλλεργίες ή καταρροή, αλλά δημιουργούν συμφόρηση. Η καλή φυσική μας κατάσταση μέσω της άσκησης, αλλά και της ισορροπημένης διατροφής θα έπρεπε επίσης να είναι ένα από τα "όπλα" μας κατά των κρυολογημάτων. Η βιταμίνη C και η εχινάκεια βοηθούν σημαντικά στην προετοιμασία του οργανισμού.

stylight.co.uk

Αντιμετώπιση

Ο νούμερο ένα τρόπος να καταπολεμήσει κανείς τη βουλωμένη μύτη είναι η χρήση ενός ρινικού σπρέι που, περιέχοντας θαλασσινό νερό, ανακουφίζει αποτελεσματικά από τα ρινικά συμπτώματα. Ένα από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, και που θυμάμαι τους γονείς μου να το χρησιμοποιούν χρόνια, είναι το Physiomer Jet Normal με 100% θαλασσινό νερό. Είναι ιδανικό για την καταπολέμηση ρευστών ρινικών εκκρίσεων και τη διατήρηση της υγρασίας των ρινικών οδών. Συμβάλλει, επίσης, στην πρόληψη των ωτορινολαριγγολογικών λοιμώξεων κατά 70%. Είναι ιδανικό το ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο συχνά χρειάζεται, μιας και είναι 100% φυσικό, χωρίς συντηρητικά και κίνδυνο εξάρτησης, ώστε μπορείς να το έχεις κάθε μέρα στην τσάντα σου για όποτε το χρειαστείς.


featured image: StyleCaster
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.