Ο σωστός καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολεί τις γυναίκες και ιδιαίτερα αυτές που είναι σεξουαλικά ενεργές. Πολλές από εμάς μάλιστα -παρότι δεν θα έπρεπε- παραβλέπουμε τη χρήση προϊόντων, κατάλληλων για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής. Πολλές χρησιμοποιούν συμβατικά αφρόλουτρα, τα οποία όμως δεν ενδείκνυνται για αυτή τη χρήση. Τι προϊόντα πρέπει να επιλέγουμε λοιπόν για να φροντίσουμε τον εαυτό μας;

Κάτι που πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν είναι ότι τα λάθος ρούχα δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη μικροοργανισμών

Καλό είναι να αποφεύγονται τα καλσόν και να αντικαθίστανται με καλτσοδέτες ή κάλτσες μέχρι το μηρό ή το γόνατο. Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγονται και τα συνθετικά εσώρουχα. Προτίμησε λοιπόν βαμβακερά που είναι κατάλληλα για την αποφυγή προβλημάτων. Ακόμα, τα πολύ στενά παντελόνια και τζιν δεν βοηθούν καθόλου ενώ οι φούστες, τα φορέματα και τα παντελόνια που είναι πιο χαλαρά δεν δημιουργούν πρόβλημα.

Ακόμα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα εσώρουχα και τα μαγιό

Όπως και με τα καλσόν, πρέπει να αποφεύγονται και τα συνθετικά εσώρουχα. Αυτό είναι τόσο σημαντικό σε σημείο που είναι καλύτερο να μην φορεθούν καθόλου εσώρουχα από το να φοριούνται συνθετικά. Προτίμησε λοιπόν βαμβακερά που είναι κατάλληλα για την αποφυγή προβλημάτων. Ιδανικά, πρέπει να αποφεύγονται και τα thongs και άλλου τέτοιου τύπου μικρά εσώρουχα.

Επιπλέον, απέφυγε τα μαγιό, τα κορμάκια και γενικότερα ρουχισμό από λίκρα. Φυσικά πρέπει να δίνεται προσοχή και στον σωστό καθαρισμό των ρούχων και εσωρούχων. Τα απορρυπαντικά με άρωμα θα πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά όταν μιλάμε για εσώρουχα. Επιπλέον, η χρήση υφασμάτων όπου τοποθετούνται τα εσώρουχα για να μπουν στο πλυντήριο δεν είναι καλή ιδέα.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ο σωστός καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής

Απόφυγε τις χρωστικές και αρωματικές ουσίες και προτίμησε ουδέτερο pH

Θα πρέπει να αποφεύγονται τα αρωματικά σαπούνια ή αφρόλουτρα και να προτιμώνται τα άοσμα με pH που σέβεται τη φυσιολογία της περιοχής. Ακόμα, είναι χρήσιμο το ντους στη μπανιέρα το πρωί και το βράδυ μόνο με χρήση νερού σε άνετη θερμοκρασία. Επιπλέον, οι σκόνες/ταλκ θα ήταν καλύτερο να μη χρησιμοποιούνται. Καλύτερα βγάλε από τη ζωή σου το χρωματισμένο χαρτί τουαλέτας. Απόφυγε σεσουάρ για να στεγνώσεις χωρίς καμία επαφή το αιδοίο και προτίμησε να το στεγνώσεις αγγίζοντας απαλά.

Κάνε την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής προτεραιότητα σου με τη βοήθεια των σωστών προϊόντων

Για να το πετύχεις αυτό θα χρησιμοποιήσεις τον απαλό αφρό για τον καθημερινό, αποτελεσματικό καθαρισμό INTIM AREA FOAM. Ιδανικό για την αναπαραγωγική ηλικία, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς και ξηρότητα. Παρέχει ήπια μικροβιακή προστασία, προστατεύει από την τοπική ξηρότητα και τους ερεθισμούς και μειώνει την κακοσμία. Είναι κατάλληλο κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό.

καθαρισμός

Επιπλέον, για να είσαι σίγουρη για την σωστή υγιεινή σου ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες, μπορείς να έχεις πάντοτε μαζί σου στην τσάντα σου τα μαντηλάκια καθαρισμού ευαίσθητης περιοχής INTIM AREA WIPES. Φροντίζουν για την καθημερινή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής κατά την αναπαραγωγική ηλικία. Προσφέρουν απαλό καθαρισμό και προστασία από ερεθισμούς, κακοσμία και ξηρότητα. Παρέχουν ήπια μικροβιακή προστασία και διατηρούν το φυσιολογικό όξινο pH της περιοχής που αντιστοιχεί στην αναπαραγωγική ηλικία. Κατάλληλα κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό.

καθαρισμός

featured photo: Twenty20.com/DougOlivares