Η “σεζόν” του Καρκίνου ξεκινάει από τις 22 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τις 22 Ιουλίου. Εάν έχεις στον κοινωνικό σου περίγυρο έστω και έναν Καρκίνο τότε ξέρεις πως είναι τρομερά ευαίσθητος -αλλά σπάνια το δείχνει- έχει ισχυρή διαίσθηση, χαρακτηριστική μνήμη και μια ιδιαίτερη σύνδεση με τους ανθρώπους που αγαπάει.

Επειδή όμως υπάρχουν και άλλα πολλά που δεν γνωρίζεις για την προσωπικότητα του Καρκίνου, μάλλον ήρθε η ώρα να τα μάθεις.

Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο του νερού. Έχει μια τρομερή διαίσθηση και ικανότητες που οι άλλοι ζηλεύουν. Είναι ευαίσθητος και υπερπροστατευτικός. Κάνει τα πάντα για τους αγαπημένους του και τα βάζει με όποιον τους πληγώσει ή τους κοροϊδέψει. Συνήθως όμως δεν δείχνει στους άλλους την ευαίσθητη πλευρά του. Προσπαθεί να δείχνει σκληρός και απόμακρος με σκοπό να μην καταφέρει κανείς να τον πληγώσει. Αποκαλύπτει τα γνωρίσματα της προσωπικότητάς του πολύ αργά και θα χρειαστείς πολύ χρόνο για να πεις με σιγουριά πως έχεις γνωρίσει 100% έναν Καρκίνο.

Ο Καρκίνος κυβερνάται από το φεγγάρι το οποίο αντιπροσωπεύει την άνεση.

Κατά συνέπεια, αγαπάει να δημιουργεί άνετους, ασφαλείς χώρους που χρησιμεύουν ως προσωπικά καταφύγια του, και στη συνέχεια περνάει πολύ χρόνο σε αυτά. Νοιάζεται βαθιά για την οικογένειά του και γρήγορα υιοθετεί τον ρόλο του φροντιστή. Αλλά αυτό ενέχει κινδύνους: Όταν οι Καρκίνοι επενδύουν σε κάποιον συναισθηματικά, κινδυνεύουν να δεθούν τόσο πολύ που να περάσουν στο άλλο άκρο και να γίνουν χειριστικοί.

Προσελκύει φίλους και εραστές μέσω της αφοσίωσης, της ειλικρίνειας και του συναισθηματικού του βάθους. Είναι ένας υπέροχος οικοδεσπότης επίσης και απολαμβάνει να δημιουργεί διασκεδαστικές βραδιές που να περνάνε όλοι όμορφα. Δεν υπάρχει τίποτα που να απολαμβάνει περισσότερο από ένα καλομαγειρεμένο φαγητό.

Ένας Καρκίνος αποφεύγει την άμεση σύγκρουση και “παίζει” συνήθως το παιχνίδι της παθητικής επιθετικότητας. Μπορεί να είναι δύσκολο να πείσεις έναν Καρκίνο να μιλήσει ανοιχτά για αυτό που τον ενοχλεί, αλλά αν μπορείς να το κάνεις αυτό χωρίς να τον κάνεις να νιώσει απειλή, θα κερδίσεις τη μακροχρόνια εμπιστοσύνη του.