Η ευαισθησία και η ενσυναίσθηση είναι δύο από τις πιο χρησιμοποιούμενες λέξεις για να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά του Καρκίνου. Κανένα άλλο ζώδιο στον αστρολογικό χάρτη δεν έχει την ικανότητα να αισθάνεται συναισθήματα τόσο βαθιά όσο ο Καρκίνος. Η πίστη, η ζεστασιά και η φροντίδα που δείχνει σε όσους αγαπά είναι κάτι που ξέρουν όλοι.

Τί άλλο όμως κρύβεται πίσω από αυτό το ζώδιο που το κάνει τόσο ξεχωριστό;

Φαντασία

Όλοι γνωρίζουμε ότι η φαντασία έχει να κάνει με την ικανότητα σκέψης πέρα από το αναμενόμενο. Όχι μόνο αυτό, αλλά συχνά συνδέεται και με το υποσυνείδητο. Το φεγγάρι είναι επίσης ένας πλανήτης φαντασίας, δημιουργικότητας, δημιουργικής έκφρασης που προέρχεται από τη διαίσθηση. Εκφράζει όλα τα πράγματα που ο λογικός ήλιος δεν μπορεί να εκφράσει. Αντιπροσωπεύει τη φροντιστική μητέρα και το εσωτερικό παιδί μας ταυτόχρονα.

Ως παιδιά, είμαστε χωρίς κόπο δημιουργικοί, δεν σκεφτόμαστε τη διαδικασία, το κάνουμε. Ο Καρκίνος λοιπόν μπορεί να αξιοποιήσει αυτό το είδος ενέργειας ευκολότερα από όλα τα άλλα ζώδια.

Διαίσθηση

Ο Καρκίνος είναι ένα από τα πιο διαισθητικά ζώδια.

Τι τους κάνει διαισθητικούς; Δεδομένου ότι ο κυβερνών πλανήτης τους είναι το φεγγάρι, ο κυβερνήτης του υποσυνείδητου και του μυστικιστικού, είναι σε θέση να αισθανθούν πράγματα που είναι αδικαιολόγητα για όλους τους υπόλοιπους. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανήκουν στο στοιχείο του νερού τους δίνει τη δυνατότητα της ισχυρής διαίσθησης. Τα συναισθήματα τους είναι ισχυρά και κυρίως ακριβή.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές είναι πολύ ανασφαλείς για τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους, οπότε αγνοούν τη δική τους διαίσθηση για κάτι που είναι αντικειμενικά λογικό.

Αφοσίωση

Εν μέρει έχει να κάνει με το μητρικό ένστικτο αυτού του ζωδίου, το οποίο προέρχεται από το φεγγάρι, ως τον πλανήτη του. Συνδέεται με όλα όσα αντιπροσωπεύουν την ασφάλεια με την έννοια ενός σπιτιού, ενός τόπου που μπορούν να διαμένουν με ασφάλεια. Μιας μήτρας, για να το πούμε πιο σωστά.

Η προετοιμασία φαγητού, η εξυπηρέτηση των αγαπημένων τους, το παιχνίδι επιτραπέζιων παιχνιδιών και η παρακολούθηση ταινιών κάτω από μια κουβέρτα είναι ο ιδανικός ελεύθερος χρόνος τους. Δεδομένου ότι έχουν φυσικό σεβασμό στα πράγματα και τους ανθρώπους που θεωρούν σπίτι ή οικογένεια, είναι επίσης πολύ πιστοί.

Ο Καρκίνος μπορεί να κρατήσει ένα μυστικό και θα σε στηρίζει ότι και να σου συμβεί. Όταν τα αγαπημένα τους πρόσωπα έχουν ανάγκη, δεν θέτει ερωτήσεις.

featured photo: unsplash.com/@jakobowens1