Η καραντίνα και η απομόνωση είναι δύσκολη περίοδος, είτε μένεις μόνος είτε όχι. Ας το παραδεχτούμε. Οι άνθρωποι θέλουμε πολλές φορές όσα δε μπορούμε να έχουμε. Κάπως έτσι, όσοι μένουν μόνοι θα προτιμούσαν να βιώνουν αυτή την περίοδο με παρέα, ενώ όσοι μένουν με την οικογένειά τους εύχονται να ήταν μόνοι.

Αν ανήκεις στους δεύτερους, εκείνους που περνούν την καραντίνα με την οικογένεια, είναι λογικό πολλές φορές να νιώθεις πως βγαίνεις εκτός εαυτού. Να έχεις ανάγκη λίγο χρόνο απόλυτης μοναξιάς, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνείς με όλους για όλα. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές, που αν ακολουθήσεις θα ανακτήσεις τη χαμένη ψυχραιμία σου. Ελπίζουμε πως θα σταματήσεις να πιστεύεις πως βρίσκεσαι στα πρόθυρα της παράνοιας.

Εκμεταλλεύσου τον προσωπικό σου χώρο

Το να συγκατοικείς με άλλους ανθρώπους, ειδικά τη δεδομένη περίοδο, έχει πολλά καλά. Κάποιες ταινίες δε θα ήταν ίδιες χωρίς τα σχόλια της μαμάς σου. Ενδεχομένως, δε θα είχες τολμήσει να δεις τα περισσότερα θρίλερ της to-watch λίστας σου. Όπως και να έχει, δεν είναι όλες οι ώρες (και όλες οι ταινίες) για κοινόχρηστους χώρους και σκοπούς. Εκμεταλλεύσου τον προσωπικό σου χώρο, το δωμάτιό σου, για να κάνεις πράγματα που σε χαλαρώνουν. Και για να απολαύσεις λίγο χρόνο αποκλειστικά με εσένα. Μείνε μόνη στο δωμάτιό σου για να δεις μια ταινία, μια σειρά, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή για να κάνεις λίγη yoga. Μάθε για ποιες περιστάσεις αξίζει να μένεις στο σαλόνι με όλους τους υπόλοιπους.

6 συμβουλές για να διαχειριστείς τις αδιάκριτες ερωτήσεις στα οικογενειακά τραπέζια των γιορτών
Brides

Κράτα στο μυαλό σου πως όλοι έχετε διαφορετικά προγράμματα

Αν όλοι στο σπίτι δουλεύετε τα πρωινά, είναι σημαντικό να συζητήσετε και να θεσπίσετε κάποιους κανόνες. Αν για παράδειγμα, η δουλειά της αδερφής σου ή του πατέρα σου περιλαμβάνει πολλά τηλεφωνήματα και η δική σου απόλυτη συγκέντρωση, θα πρέπει να δουλεύετε σε διαφορετικούς χώρους. Μόνο έτσι δε θα ενοχλείτε ο ένας τον άλλο. Επίσης, για όσους δεν εργάζονται, η καραντίνα είναι εν δυνάμει περίοδος για έξτρα ύπνο και χαλάρωση. Τα άτομα λοιπόν που σκοπεύουν να την εκμεταλλευτούν για τέτοιους σκοπούς, χρειάζονται σεβασμό. Λογικά και ησυχία. Όλα αυτά θα τα βρείτε αν φτιάξετε έναν καφέ, καθίσετε στο τραπέζι της κουζίνας και τα συζητήσετε.

Κάνε ένα καλό declutter

Μαζί με την οικογένειά σου. Στην τελική, πότε άλλοτε θα είχατε την ευκαιρία να είστε όλοι μαζί μέσα στο σπίτι με τέτοια πολυτέλεια χρόνου; Εκμεταλλευτείτε τον λοιπόν και πετάξτε οτιδήποτε περιττό. Μπορεί να είστε κλεισμένοι μέσα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έρχεται η Άνοιξη. Και για τους περισσότερους, η άνοιξη μεταφράζεται σε ένα πιο ανάλαφρο από περιττά αντικείμενα σπίτι.

Εκμεταλλεύσου το ότι δεν είσαι μόνη

Αποδέξου πως είσαι πολύ τυχερή που δε βιώνεις μόνη σου αυτή την κατάσταση. Το να μοιράζεσαι το σπίτι σου με άλλους ανθρώπους και το ότι μπορείς να επικοινωνήσεις όσα νιώθεις, είναι ευλογία. Βρες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί και βρες τον χρόνο και τους τρόπους να μάθεις καλύτερα τα άτομα της ζωής σου που παρόλο που αγαπάς, θεωρείς δεδομένα. Ποια είναι η μεγαλύτερη ιστορία αγάπης της μαμάς σου; Τι σκοπεύει να κάνει η αδερφή σου με το μεταπτυχιακό της; Είπε στον πατέρα σου ότι τον αγαπάς τελευταία; Τώρα έχεις τον χρόνο να μάθεις, να εκφραστείς και να γελάσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Δες το σαν τύχη και εκμεταλλεύσου το.

featured image: thoughtcatalog.com