Το κρεβάτι είναι το επίκεντρο κάθε κρεβατοκάμαρας και δημιουργεί εκείνη τη ζεστή ατμόσφαιρα, την απαραίτητη τα χειμωνιάτικα πρωινά και την άνεση που θες τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού. Στις ταινίες τους οι Αμερικάνοι -ίσως και οι Βρετανοί- μας έχουν δείξει επανειλημμένα ότι αγαπούν τα φροντισμένα κρεβάτια με πλούσια ριχτάρια, μπόλικα μαξιλάρια και αφράτα παπλώματα.

1. Ποιοτικά υλικά

Ό,τι πληρώνεις παίρνεις κι επειδή τα σεντόνια θα τα έχεις για μερικά χρόνια προτίμησε τα πιο ποιοτικά που μπορείς να αντέξετε οικονομικά. Το ίδιο ισχύει και για τα παπλώματα και τα μαξιλάρια. Για το στρώμα δεν χρειάζεται ανάλυση, ξέρεις ήδη την αξία ενός καλού στρώματος.

Για τα σεντόνια τσέκαρε εκείνα από καθαρό βαμβάκι με υψηλή περιεκτικότητα σε νήματα – τα οφέλη είναι δεκαπλάσια. Τα προϊόντα από 100 τοις εκατό βαμβάκι αναπνέουν φυσικά, έτσι βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων θερμοκρασίας και υγρασίας, σταματώντας εκείνη την περίεργη αίσθηση που έχουν οι συνθετικές ίνες. Είναι πιο λεία, πιο μαλακά, πιο άνετα.

2. Παπλωματοθήκες διπλής όψης

Να επενδύσεις σε μια διπλής όψεως παπλωματοθήκη. Όχι μόνο παρέχει δύο επιλογές, αλλά προσθέτει ένα επιπλέον στοιχείο σε ένα κρεβάτι όταν το επάνω μέρος του παπλώματος είναι γυρισμένο προς τα έξω.

Σκέψου μία λευκή παπλωματοθήκη με τη μία πλευρά με ρίγες ή πουά σε ουδέτερο χρώμα.

Sofa.com

3. Μαξιλάρια

Οι κανόνες λένε πως σε ένα διπλό κρεβάτι βάζεις τα μαξιλάρια με την ανοιχτή πλευρά να κοιτάζει προς την εξωτερική άκρη του κρεβατιού. Αν θέλεις να αναβαθμίσεις ακόμη περισσότερο το κρεβάτι, επένδυσε σε μερικά πιο μικρά μαξιλάρια που θα βάλεις μπροστά από τα μεγάλα για να καλύψεις τα κενά. Αν θέλεις δηλαδή να έχεις μία εμφάνιση ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

Τα δύο μεγάλα μαξιλάρια πρέπει να ταιριάζουν με το κάτω σεντόνι σας ως προς το υλικό και το χρώμα. Τα επάνω μαξιλάρια πρέπει να ταιριάζουν με το πάπλωμα. Αν θέλεις να το κάνεις σωστά, αυτό επιτάσσει ο κανόνας.

Η Georgia Metcalfe, founder του French Bedroom προτείνει δύο μαξιλάρια για διπλά και king size κρεβάτια και δύο μεγάλα μαξιλάρια και δύο μικρά για super king size κρεβάτια. Και μετά υπάρχει κι αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει:

4. Καλύμματα κρεβατιού

Δώσε χρώμα και υφή στην κρεβατοκάμαρά σας με ένα ή δύο καλύμματα.

Τα καλύμματα φαίνονται υπέροχα όταν συνδυάζονται με το πάπλωμα. Για παράδειγμα, ένα απλό, ένα με σχέδια. Επίλεξε ένα βασικό χρώμα για τα καλύμματα τους κρεβατιού, τις κουρτίνες κρεβατοκάμαρας ή τις λεπτομέρειες της διακόσμησης και μείνε πιστή σ αυτό ακόμα και αν είναι το βασικό χρώμα σε prints και patterns. Χρησιμοποίησε αυτό το χρώμα στο πάπλωμα και στρώσε ένα κάλυμμα με στοιχεία από το χρώμα αυτό στρώνοντας το στο μισό κρεβάτι, καλύπτοντας το κάτω μέρος του παπλώματος.

5. Ριχτάρια

Τα ριχτάρια εξακολουθούν να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο styling για τα κρεβάτια, αλλά φρόντισε να είναι χαλαρά ριγμένα και στρωμένα.

Μαλακά υφάσματα και παλ χρώματα λειτουργούν υπέροχα συμπληρωματικά.

House Beautiful collection at Dreams

6. Τελικές πινελιές

Επένδυσε σε χαλαρωτικά αρώματα που θα φέρουν έναν ήρεμο ύπνο. Ψέκασε τον χώρο και τα σεντόνια. Φρόντισε να αλλάζεις σεντόνια μία φορά την εβδομάδα.

Αγόρασε σε έναν ανθεκτικό δίσκο κρεβατιού για να σερβίρεις το πρωινό τα σαββατοκύριακα ή κάθε φορά που θες έξτρα περιποίηση και χαλάρωση.