Ανακαλύψαμε πως η εσωτερική διακόσμηση τελικά βοηθάει στο να κάνεις καλύτερο ύπνο. Όχι πως αν έχεις δύο-τρία κάδρα θα σταματήσεις να μετράς προβατάκια, αλλά ναι, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες πινελιές που πράγματι μπορούν να συμβάλλουν σε έναν απολαυστικό ύπνο. Έχουμε και λέμε:

1. Κρεβάτι

Το κλειδί για το σωστό ύπνο είναι φυσικά το στρώμα. Παραδέξου το, πόσες φορές επισκέφθηκες κάποιο ξενοδοχείο και έμεινες άναυδη με το πόσο ωραίο ύπνο έκανες; Το στρώμα λύνει όλα μας τα προβλήματα -ύπνου τουλάχιστον. Είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί με την επιλογή του στρώματός μας, καθώς η ποικιλία είναι μεγάλη. Αν διαλέξεις το κατάλληλο για εσένα στρώμα, το επόμενο απαραίτητο βήμα είναι τα σεντόνια. Προτίμησε τα υφασμάτινα ή λινά, καθώς αποτελούν υλικά που είναι κρύα όταν το θέλεις αλλά και ζεστά όταν το χρειάζεσαι. Επιπλέον, είναι εύκολο να τα στρώσεις πριν φύγεις για τη δουλειά και να τα βρεις έτοιμα όταν γυρίσεις σπίτι.

2. Μπάνιο

Όπως καθιερώνουμε μικρές «ιεροτελεστίες» για τα παιδιά έτσι ώστε να συνηθίσουν σε συγκεκριμένα πράγματα, έτσι οφείλουμε να κάνουμε και με τους εαυτούς μας. Θα είναι πολύ βοηθητικό για τον κουρασμένο εαυτό σου, να ρίξει λίγο αφρόλουτρο και να κάνει ένα τρίωρο –δέκα λεπτά το πολύ- μπάνιο. Αν δημιουργήσουμε αυτή τη ρουτίνα, τότε το σώμα μας θα ξέρει πως είναι η ώρα για χαλάρωση. Η τελευταία, μπορεί να συνοδευτεί από ένα καινούριο βιβλίο, μουσική ή και την απόλυτη ησυχία –thumbs up- επιβραβεύοντας έτσι τον εαυτό μας για την σημερινή του απόδοση.

3. Κουρτίνες

Μην ξεχνάς τα παράθυρα σου, την επαφή σου με τον έξω κόσμο όταν σηκώνεσαι μετά από hangover και δεν ξέρεις αν είναι μέρα ή νύχτα. Προτίμησε τις ρίγες, τα σχέδια ή τις ελαφριές στρώσεις στις κουρτίνες σου. Προτίμησε επίσης λιλά ή απαλές γκρι αποχρώσεις. Το δωμάτιό σου θα αποκτήσει μια πιο χαλαρωτική διάθεση και θα σε εμπνέει για χαλάρωση. Θα είναι το δικό σου καταφύγιο μετά από μια κουραστική ημέρα.

4. Φωτισμός

Όταν προσπαθείς να κοιμηθείς, το φως πάνω από το κεφάλι σου δεν συμβάλλει σίγουρα σε αυτό. Απαραίτητος είναι ο απαλός, χαμηλός φωτισμός στο δωμάτιό σου καθώς θα σε βοηθήσει σίγουρα να κοιμηθείς πιο εύκολα.

5. Αρώματα

Φυσικά, όλα αυτά μόνα τους δεν αρκούν για να μπεις στο mood χαλάρωσης. Όλοι ξέρουν πως το άρωμα βοηθά πολύ σε αυτό. Συγκεκριμένα, η λεβάντα είναι ένα από αυτά που σε χαλαρώνουν και σε βοηθούν να κοιμηθείς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγη λεβάντα στην ντουλάπα σου, στο μαξιλάρι και στα σεντόνια σου ή ακόμη, μπορείς να αγοράσεις εκείνα τα αρωματικά κεριά που δεν έβρισκες λόγο να υπάρχουν στο σπίτι. Να που υπάρχει τελικά.

featured image: StyleCaster