Τα φώτα της δημοσιότητας μπορεί να αναδεικνύουν τα λαμπερά εξωτερικά χαρακτηριστικά του κάθε καλλιτέχνη, αλλά και τις ζωές τους οι οποίες φαντάζουν στο κοινό τόσο ζηλευτές. Ωστόσο όταν τα φώτα σβήνουν, οι ίδιοι οι καλλιτέχνες και μόνο μπορούν να γνωρίζουν τον πραγματικό αγώνα που δίνουν με τον εσωτερικό τους κόσμο και πολλές φορές με τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν.

Ναι, πρόκειται για μια ωμή πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που δεν χρειάζεται φανταχτερές κορδέλες και περιτυλίγματα και, η αλήθεια είναι πως ολοένα και περισσότεροι αστέρες, είτε της μουσικής βιομηχανίας, είτε του cinema, έχουν μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη με την οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι. Demi Lovato, Billie Eilish και Selena Gomez είναι μερικά από τα πρόσωπα που έχουν αφήσει τα ταμπού πίσω τους και έχουν δώσει το βήμα στους θαυμαστές να μιλήσουν ανοιχτά για τέτοια ζητήματα.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο Josh Hartnett, ο οποίος έκανε την μεγαλύτερη αποκάλυψη στις αρχές του Δεκεμβρίου στην πρωινή αυστραλιανή εκπομπή «Sunrise». Πρόκειται για μια σπάνια εμφάνιση αλλά και συνέντευξή του στην οποία αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η μεγάλη αυτή απόφαση να φύγει από το Hollywood μπορεί για το κοινό να μοιάζει μια απόφαση επιπόλαιη για την καριέρα του, ωστόσο η ψυχική του υγεία ήταν το Α και το Ω για εκείνον.

Η καριέρα του εκτοξεύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 με τις ταινίες Pearl Harbor και 40 Days and 40 Nights, ωστόσο υπήρξαν και μεγάλες συνεργασίες που αποφάσισε να απορρίψει όπως την ταινία Broken Mountain. Στην προκειμένη περίπτωση ένα προηγούμενο συμβόλαιο του έβαλε «φρένο», δεν συνέβη το ίδιο όμως και για τους επόμενους ρόλους που απέρριψε.

Σε προηγούμενη συνέντευξή του και συγκεκριμένα το 2014 ο ηθοποιός αποκάλυψε πως κατέληξε να μην εμπιστεύεται κανέναν, βρισκόταν σε κάθε εξώφυλλο κάθε περιοδικού και αυτό τον έκανε να νιώθει αμήχανα.

Τέλος, συνέχισε λέγοντας: «Εξακολουθώ να δέχομαι προτάσεις για ρόλους, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση, ευτυχώς, αλλά πριν από χρόνια, αν έβλεπα έναν ρόλο που ήθελα, υπήρχαν πολλές πιθανότητες να αδράξω την ευκαιρία χωρίς να το σκεφτώ. Όταν βλέπω έναν ρόλο τώρα, πρέπει να παλέψω γι’ αυτόν. Δεν είναι κακό. Είναι στην πραγματικότητα πολύ ικανοποιητικό.»