Φαίνεται πως στη δεκαετία που τα πάντα καταγράφονται, φωτογραφίζονται και δημοσιεύονται είτε το επιθυμεί κάποιος είτε όχι, πρέπει να ζητήσει ευγενικά από τον κόσμο να μην σχολιάσει κάτι που δεν τον αφορά.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός Jonah Hill θέλει ο κόσμος να γνωρίζει ότι το σώμα του δεν είναι το κατάλληλο θέμα συζήτησης και σχολίων.

Ο 37χρονος, γνωστός για τις ερμηνείες του σε ταινίες όπως “The Wolf of Wall Street”, “21 Jump Street” και “Superbad”,  ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την Τετάρτη πως δεν νιώθει καλά διαβάζοντας σχόλια για το σώμα του.

“Ξέρω ότι δεν γίνεται με κακία, αλλά ζητώ ευγενικά να μην σχολιάζετε το σώμα μου”, έγραψε στους 3,1 εκατομμύρια followers του.

Ο Jonah Hill είχε γράψει στο παρελθόν πως ντρέπεται για το σώμα και η τελευταία του ανάρτηση προκάλεσε κύμα υποστηρικτών μηνυμάτων και σχολίων τόσο από διασημότητες και θαυμαστές, με πολλούς να τον χειροκροτούν για την προσπάθεια του να θέσει όρια.

Η αδερφή του, η επίσης ηθοποιός Beanie Feldstein, επαίνεσε τον αδερφό της για τη θέση που πήρε.

Η δημόσια παράκληση του Jonah Hill έρχεται μήνες αφότου ο ηθοποιός μίλησε για τους προσωπικούς του αγώνες και ανησυχίες του αναφορικά με την εικόνα του σώματος του. Το Φεβρουάριο, μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο ενός άρθρου της Daily Mail, στο οποίο εμφανίζονταν εκείνος να αλλάζει τη στολή του μετά από surf στην Καλιφόρνια.

«Δεν νομίζω ότι έβγαλα ποτέ το πουκάμισό μου σε μια πισίνα μέχρι τα 30 μου, ακόμη και μπροστά στην οικογένεια και τους φίλους μου», ανέφερε τότε.

«Πιθανότατα θα είχε συμβεί νωρίτερα αν οι παιδικές μου ανασφάλειες δεν επιδεινώνονταν από τα χρόνια της δημόσιας κοροϊδίας για το σώμα μου από τον Τύπο».

Ο ηθοποιός αποδεικνύει με την  ανάρτησή του, ανεξάρτητα από την ιδιότητα του καθενός, τα σχόλια που συνήθως είναι κακοπροαίρετα μπορεί να ενοχλήσουν, να προσβάλλουν και να κάνουν κάποιον που παλεύει με τις προσωπικές του ανασφάλειες να αισθανθεί χειρότερα.