Στην εποχή την οποία για όσα συμβαίνουν οι γυναίκες γίνονται τα «αδύναμα» θύματα, είναι γεγονός πως το αίσθημα του φόβου να ορθώσει κάποια το ανάστημά της μεγαλώνει. Εν έτη 2021, 17 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από την «υπερβολική αγάπη» του συντρόφου τους ή όπως οι περισσότεροι ανέφεραν, λόγω μιας κακής στιγμής.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, ως κακή στιγμή θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ένα σπασμένο ποτήρι που γλιστρά από τα χέρια, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορώ να διανοηθώ πως μια τέτοια πράξη τυλίγεται με το πέπλο της κακής στιγμής.

Καταλαβαίνεις πως μετά από όσα ακούσαμε και νιώσαμε έπειτα από τόσες γυναικοκτονίες, έπειτα από τόσα περιστατικά βίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων των γυναικών, όλοι, έχουμε ευαισθητοποιηθεί στο έπακρον.

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερα πρόσωπα της δημοσιότητας βγαίνουν και αναφέρουν πως οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να μιλούν, ότι προκαλούν την τύχη τους με τη φλυαρία τους. Ας βουτήξουμε τη γλώσσα μας λοιπόν -έστω και για λίγο- στο μυαλό μας πριν πετάξουμε αυτά τα εγκληματικά διαμάντια και ας σκεφτούμε πως καμία από αυτές τις απόψεις δεν δικαιολογούν τέτοιες πράξεις.

Ποτέ δεν φταίει το θύμα, ας σταματήσουμε λοιπόν να νιώθουμε τύψεις για την «πολυλογία» μας και ας σταματήσουμε να νιώθουμε ενοχές για όλα.

Τι μπορούμε να κάνουμε ως γυναίκες και ιδίως με το αίσθημα των τύψεων και των ενοχών που κάποιος μπορεί να μας γεννά χωρίς όμως να ευθυνόμαστε για κάτι;

Η Jesica Chastain, με αφορμή τη νέα ταινία «The 355» έδωσε μια συνέντευξη και στο επίσημο προφίλ του Instagram «The Famela Lead» υπάρχουν στιγμιότυπα τα οποία σίγουρα αξίζει να δεις.

Συγκεκριμένα, σε ένα από αυτά μιλά για τη συγνώμη αλλά και το αίσθημα των γυναικών σε περιπτώσεις που δεν φταίνε αλλά οι αντιδράσεις των άλλων τις κάνουν να νιώθουν τύψεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πιστεύει 100% στη δύναμη της συγνώμης παρόλα αυτά κατά τη γνώμη της, αν υπάρχει διαφορετική αντίδραση από κάποιον οι γυναίκες τείνουν να αισθάνονται ότι φταίνε.

«Απολογούμαστε για το οτιδήποτε, κάτι που σίγουρα πρέπει να σταματήσει διότι είμαστε υπεύθυνοι μόνο για όσα κάνουμε και όχι για όσα αισθάνονται οι άλλοι.»