Η Τζένη Μελιτά βρίσκεται πίσω από τη χαρούμενη φωνή που σε ξυπνάει κάθε πρωί από το ραδιόφωνο της Athens Voice. Μπορεί να έχει πτυχίο Νομικής αλλά έχει δουλέψει σε εφημερίδες, περιοδικά και τηλεόραση. Σε όλα με ένα κοινό στοιχείο, το μεγάλο χαμόγελο της και την αισιόδοξη ματιά της. Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε σπίτι, και ήταν μια διαδικασία δύσκολη και απαιτητική όπως είδαμε και μέσα από το κανάλι της στο Youtube.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@melitajenny)

Ζητήσαμε να μας πει για τις δυσκολίες του να σχεδιάζεις το σπίτι των ονείρων σου, τις πηγές έμπνευσης και τα μελλοντικά της σχέδια όσον αφορά τη διακόσμηση του χώρου της.

Τι ήταν αυτό που έψαχνες και δεν διαπραγματεύτηκες στην αναζήτηση του νέου σπιτιού;

Πωπω! Είμαι να μην μπλέκεις μαζί μου, όταν πρόκειται να αλλάξω σπίτι. Είμαι παρά, μα παρά, πολύ δύσκολη. Για να καταλάβεις έχω λίστα με τα απαραίτητα προαπαιτούμενα και λίστα με τα λιγότερα σημαντικά. Στα απαραίτητα είχα θέσει την τοποθεσία, το φως, τα τετραγωνικά και την τιμή. Και στην αμέσως επόμενη κατηγορία τα ανακαινισμένα μπάνιο και κουζίνα, το φυσικό αέριο και μπαλκόνια. Όποτε καταλαβαίνεις, δεν μπλέκεις!

Διάβασες περιοδικά ή blogs για να πάρεις έμπνευση για τη διακόσμηση;

Όχι ιδιαίτερα! Δεν θέλω να περιαυτολογήσω, αλλά θα περιαυτολογήσω. Μου έρχεται πηγαία η έμπνευση και αυτό μάλλον το οφείλω στον μπαμπά μου, που μέχρι να τα παρατήσει όλα και να γίνει ποιητής, ήταν ένας εξαιρετικός αρχιτέκτονας. Οπότε μαζί με τη συμβουλή του, και το έμφυτο ταλέντο μου, φτιάξαμε και το τωρινό μου σπίτι.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@melitajenny)

Σε ποιο χώρο απολαμβάνεις να κάθεσαι περισσότερες ώρες;

Σαλόνι, μπαλκόνι, σαλόνι, μπαλκόνι! Έτσι το πάω. Η αλήθεια είναι ότι το επιμελήθηκα με ιδιαίτερο μεράκι το σαλόνι μας με πολλούς καναπέδες, σεζλογκ, ταμπουρέ κ.λπ. ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς φίλους, πολλές βραδιές με επιτραπέζια και πολλά parties, αλλά μας τα χάλασε ο Covid και την περάσαμε όλο το χειμώνα (ναι, ναι, ακόμη και τον Δεκέμβριο) στο μπαλκόνι. Πήρα ένα ωραιότατο μανιτάρι για ζέστη και μια ψησταριά και έτσι κάπως τη βγάλαμε φέτος.

Τι θα πρέπει να έχει για εσένα το ιδανικό μπαλκόνι;

Φυτά, ψησταριά, άνετες καρέκλες να μπορείς να κάνεις και το tanning σου και πολλούς φίλους. Τώρα, βέβαια, δεν γίνεται, αλλά όταν θα γίνει ξανά να ξέρετε ότι αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Υ.Γ: Αν τα καταφέρετε να είναι και μεσημβρινός ο προσανατολισμός του σωθήκατε!

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@melitajenny)

Ποιο χώρο του σπιτιού δυσκολεύτηκες πιο πολύ να διακοσμήσεις;

Ακόμα να ξέρεις δεν έχω ολοκληρώσει τη διακόσμηση σε όλο το σπίτι και το έχουμε νοικιάσει από τον Αύγουστο! Μ’ αρέσει παρά πολύ η διαδικασία, όποτε το πάω αργά και σταθερά. Σήμερα, θα πάρω ένα βάζο, αύριο θα βάψω μια καρέκλα, μεθαύριο θα αλλάξω τη διαρρύθμιση κλπ. Παρόλα αυτά, το δωμάτιο που δεν διακοσμείται με τίποτα είναι η γκαρνταρόμπα, που απλά γίνεται ένας χαμός. Δεν υπάρχει λόγος να μπω στον κόπο. Ξέρω ότι θα χαλάσει το επόμενο πρωί.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@melitajenny)

Τι φρόντισες να έχουν απαραίτητα τα Headquarters του ManekenJenny;

Άπλετο χώρο!

Σκοπεύεις να αλλάξεις κάτι στη διακόσμηση στο άμεσο μέλλον;

Ετοιμάζω την τραπεζαρία μου τώρα. Με αργά βήματα, γιατί κι εγώ ακόμα δεν έχω κατασταλάξει ακριβώς. Την θέλω boho, όπως και το σαλόνι, την θέλω πιο vintage, δεν έχω αποφασίσει ακόμα.