Η Jeanne Damas είναι γνωστή για την αψεγάδιαστη γαλλική της φινέτσα. Μόλις άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο το οποίο ονόμασε “Chez Jeanne”. Σίγουρα το όνομα δεν είναι τυχαίο και η ονομασία του παραπέμπει απευθείας σε εκείνη. Το εστιατόριο βρίσκεται στην περιοχή Montorgueil του Παρισιού και ήδη έχει αγαπηθεί από τους επισκέπτες του.

https://www.instagram.com/p/B3ASPWUiCoz/

Το πιο fashionable κορίτσι  του Παρισιού, η Jeanne Damas, είναι γνωστή για το πώς εφαρμόζει τη γαλλική μόδα και το στιλ της είναι αψεγάδιαστο. Δεν διαλέγει σχεδόν πότε τα τελευταία trends της σεζόν, αλλά προσεγγίζει τη μόδα από μία δική της οπτική. Έχει δημιουργήσει το δικό της φαινόμενο αφήνοντας μας έναν γλυκό ενθουσιασμό. Βρίσκεται στα σκαριά η δική σειρά ρούχων και καλλυντικών, όμως το καλύτερο είναι αυτό που ακολουθεί παρακάτω. Πρόσφατα άνοιξε τη δική της μπουτίκ στο Παρίσι, η οποία είναι και εστιατόριο. Η μπουτίκ Rouje αγαπήθηκε πολύ γρήγορα από  τους επισκέπτες, αλλά και από την ίδια τη Jeanne αφού φαίνεται να είναι στο απόγειο της καριέρας της. Μέσα σε αυτό το  πολυχώρο άνοιξε πρόσφατα και το  “Chez Jeanne” ένα εστιατόριο κράμα γαλλικής κουλτούρας.

“Chez Jeanne”- Ο χώρος της Jeanne

Το εστιατόριο είναι ένας χώρος που αποκαλύπτει πλήρως το γαλλικό στιλ της Jeanne. Κυρίαρχα στοιχεία του μενού είναι τα γαλλικά κρασιά, αλλά και οι σπιτικές λιχουδιές. Σίγουρα έχουμε ένα λόγο παραπάνω ώστε το επόμενό μας ταξίδι να είναι στο Παρίσι.

Η δημιουργία ενός εστιατορίου δεν ήταν στους πρωταρχικούς της στόχους. Μεγάλωσε όμως σε μία οικογένεια με master στο χώρο της εστίασης. Πριν από λίγα χρόνια οι γονείς της έκλεισαν το τελευταίο τους εστιατόριο, έτσι η ίδια αισθάνθηκε την ανάγκη να δημιουργήσει κάτι δικό της. Η κύρια ιδέα της να φτιάξει ένα κλασικό μπιστρό για φιλικές συναντήσεις και ρομαντικά ραντεβού υλοποιήθηκε.

Το φαγητό που σερβίρεται είναι πάντα υγιεινό και ανάλογο με την εποχή. Την τελειότητα του project έρχονται να συμπληρώσουν τα γαλλικά κρασιά και τα παραδοσιακά γλυκίσματα της γιαγιάς της. Η ίδια η Jeanne αποδεικνύεται εκτός από fashion icon και λάτρης του καλού φαγητού. Με μπαμπά σεφ από μικρή ηλικία έμαθε να δοκιμάζει ό,τι πιο ασυνήθιστο. Σίγουρα, λοιπόν, όσοι επιλέξουν το “Chez Jeanne” για το γεύμα τους δεν θα απογοητευτούν.

Η Jeanne σε όλες τις εμφανίσεις της μας δημιουργεί ένα αίσθημα νοσταλγίας. Το αψεγάδιαστο στυλ της και το ενδιαφέρον της να δικτυώνεται και σε άλλους τομείς μας δείχνει ότι η μόδα είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο ιδεών. Το νέο της επιχειρηματικό εγχείρημα με το “Chez Jeanne” σίγουρα μπορεί να είναι η κινητήριος δύναμη, ώστε κι άλλοι μπορούν να πάρουν το ρίσκο και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Ακόμη και αν αυτά δε συνάδουν με την κύρια επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Featured image: frenchly.us