Το κάνουμε και εμείς, το κάνεις και εσύ: Iσιώνεις ξανά τα μαλλιά σου μια ή δύο μέρες μετά το αρχικό styling. Εκτός από την ανανέωση του χτενίσματος, είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ανανεώσεις τα μαλλιά σου αντί να αφιερώσεις χρόνο σε όλη τη διαδικασία λουσίματος, στεγνώματος και styling. To καταλαβαίνω.

Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι ενώ είναι μια καλή τεχνική που εξοικονομεί χρόνο, κάνει επίσης πολύ μεγαλύτερη ζημιά στα μαλλιά σας από ό,τι φαντάζεστε. Η εφαρμογή θερμότητας σε μαλλιά που έχουν ήδη χτιστεί με θερμότητα (ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το σκεπτικό σας) μπορεί να προκαλέσει σύνθετη βλάβη, με αποτέλεσμα εύθραυστα, ξηρά μαλλιά που σπάνε εύκολα. Δεν είναι καθόλου αυτό που θέλουμε.

Το ισιωτικό σίδερο είναι προέκταση του χεριού μας, αν όχι σε καθημερινή βάση, αρκετά συχνά. Πολλές φορές θυσιάζουμε την υγεία των μαλλιών μας, προκειμένου να αποκτήσουμε ένα ωραίο, ίσιο χτένισμα.

Γνωρίζεις τις επιπτώσεις σου στην υγεία των μαλλιών σου;

Αν έχεις ισιωτικό σίδερο τότε θα πιστεύεις ότι έχεις βρει τη λύση για τα ατίθασα μαλλιά σου. Μπορεί να έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως το ότι είναι πολύ εύχρηστο, αλλά αν είχαν φωνή οι τρίχες σου θα φώναζαν heeeelp. Ξέρεις γιατί;

Η θερμότητα είναι ο χειρότερος φίλος της τρίχας. Καταστρέφει τα λέπια της, με αποτέλεσμα να έχουμε εύθραυστα μαλλιά που σπάνε εύκολα. Αν η ρουτίνα του λουσίματος σου δεν είναι σε καθημερινή βάση, ενώ αντίστοιχα καθημερινά τοποθετείς αυτή τη συσκευή θερμότητας στα μαλλιά σου, τότε καλό θα ήταν να μάθεις ότι με αυτό τον τρόπο ασκεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στις τρίχες σου.

Το αποτέλεσμα είναι να αποκτάς με τον καιρό έντονη ξηρότητα και θαμπάδα. Μπορεί ακόμα να παρατηρήσεις τριχόπτωση και επιβράδυνση στη διαδικασία αύξηση του μήκους.

Δεν είναι η ιδανική λύση, αλλά είναι προτιμότερο να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε φορά που θα χρησιμοποιήσεις θερμαινόμενη ισιωτική συσκευή, ακόμα και αν αυτό σημαίνει κάθε μέρα. Επίσης, η λιπαρότητα που παρατηρείς την επόμενη μέρα μετά το ίσιωμα, δεν είναι τυχαία. Οφείλεται και αυτή στη θερμότητα.

Tips για να ελαττώσεις τη θερμότητα

Όπως θα έχεις αντιληφθεί, ακόμα και οι πιο εξειδικευμένοι hairstylists χρησιμοποιούν προϊόντα θερμότητας. Η διαφορά βρίσκεται στην πολύ σημαντική προεργασία για τη προστασία της τρίχας. Ανάλογα με τις ανάγκες του τριχωτού σου, τοποθετούνται συγκεκριμένα θεραπευτικά προϊόντα, όπως ελιξίρια, κρέμες και λάδι περιποίησης, τα οποία μπορείς να προμηθευτείς για φροντίδα στο σπίτι.

Πέρα από αυτά τα προϊόντα, θα ήταν σημαντικό να επενδύσεις σε μία συσκευή καλής ποιότητας, όπως είναι το Steampod, μία επαγγελματική ισιωτική που λειτουργεί με ατμό και προσφέρει λιγότερο επώδυνη λείανση στα μαλλιά.

«Αν χρειάζεται να ανανεώσεις το χτένισμά σου τις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι να ξαναλούσεις τα μαλλιά σου, προσπάθησε να μην ξαναβάλεις θερμότητα στα μαλλιά που έχουν ήδη ισιώσει με θερμότητα. Αυτό προκαλεί περισσότερη φθορά από το να λούσεις εκ νέου τα μαλλιά σου να τα ισιώσεις ξανά», λέει στο Stylist ο κορυφαίος κομμωτής και creative director της Evo, Tom Smith.

«Δοκίμασε ένα up-do, προσθέτοντας λίγο σέρουμ ή λάδι ή αλλάζοντας τη χωρίστρα σου για να ανανεώσεις τα μαλλιά σου, αντί να το ξανακάνεις με θερμότητα σε αυτές τις θερμοκρασίες, σε άλουστα μαλλιά».

Προϊόντα όπως οι μάσκες της Olaplex θα σε βοηθήσουν αν έχεις ήδη προκαλέσει φθορά ώστε τα μαλλιά σου να έχουν την ελαστικότητα και τη δύναμη τους. Επίσης η φροντίδα τους απαιτεί τη συμμόρφωση με κανόνες που περιλαμβάνουν το να πηγαίνεις με πιο αργά βήματα και λιγότερα περάσματα στα μαλλιά.

Επίσης, τα άλουστα μαλλιά είναι ένας συχνός λόγος που πιάνουμε αντανακλαστικά το σίδερο ισιωτικής. Όσο δελεαστικό και αν είναι προσπάθησε να το αποφύγεις χρησιμοποιώντας ένα dry shampoo που θα σε βοηθήσει για μια ακόμη μέρα. Θα βρεις πολλά στην αγορά, που μυρίζουν υπέροχα και προσφέρουν ένα φυσικό αποτέλεσμα.