Η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών για τις περισσότερες από εμάς είναι η εξής: Εφαρμόζουμε άτσαλα προστατευτικό από τη θερμότητα, ανάβουμε το σίδερο και ξεκινάμε κατευθείαν να ισιώνουμε τα μαλλιά μας, έχοντας πρώτα ανεβάσει τη θερμοκρασία της πρέσας. Οι 200 βαθμοί τελικά είναι πολλοί ή λίγοι; Τι γίνεται σε περίπτωση που έχεις βαμμένα μαλλιά και έχεις κάνει συγκεκριμένες θεραπείες; Μπορεί να τις βλάψεις; Αν δεν ξέρεις σε ποια θερμοκρασία πρέπει να ισιώνεις τα μαλλιά σου, δεν είσαι η μόνη. Οριακά πρόκειται για ένα άλυτο μυστήριο ακόμα και για τους hairstylists.

Διάβασε παρακάτω όσα χρειάζεται να ξέρεις ώστε να ισιώνεις τα μαλλιά σου χωρίς να θυσιάζεις την καλή τους κατάσταση λόγω της θερμότητας.

Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να ισιώνεις τα μαλλιά σου;

Δυστυχώς, όσο υψηλότερη θερμοκρασία επιλέγεις, τόσο περισσότερη ζημιά κάνεις στα μαλλιά σου. Αυτό που έχει σημασία να θυμάσαι είναι πως όσο πιο ίσια είναι τα μαλλιά σου φυσικά, τόσο μικρότερη θερμοκρασία πρέπει να επιλέξεις. Για ίσια μαλλιά, λοιπόν, 80-100 βαθμοί Κελσίου είναι το ιδανικό. Αυτό ισχύει και για την περίπτωση που έχεις βαμμένα μαλλιά, αφού η χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι λιγότερο πιθανό να ξεθωριάσουν ή να καταστρέψουν το χρώμα.

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία όταν ισιώνεις τα μαλλιά σου με σίδερο;

Αυτός ο κανόνας ισχύει και για το σίδερο ισιώματος και για όλες τις συσκευές hairstyling. Αν ακόμα δεν είσαι σίγουρη για το ποια θερμοκρασία πρέπει να επιλέγεις, μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού. Ο επαγγελματίας στον οποίο θα πρέπει να απευθυνθείς είναι ένας κομμωτής. Στο επόμενο ραντεβού σου για κούρεμα ή haistyle, μην ξεχάσεις να κάνεις αυτή την ερώτηση.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς σίδερο για μπούκλες, υπάρχει ακόμα ένας λόγος να αποφύγεις τις υψηλές θερμοκρασίες

Αν για να κάνεις μπούκλες, χρησιμοποιείς υψηλές θερμοκρασίες, το style σου δε θα έχει μεγάλη διάρκεια. Αυτό συμβαίνει γιατί η θερμότητα δίνει έξτρα βάρος στις μπούκλες σου και “πέφτουν” πιο γρήγορα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, σώσε χρόνο αλλά και την υγεία των μαλλιών σου, επιλέγοντας χαμηλές θερμοκρασίες στην ισιωτική σου.

featured image: DuSol Beauty Singapore