Το στόρι το έχεις ξαναδεί πολλές φορές. Κάπου ανάμεσα όμως στους πρωταγωνιστές του In a Relationship θα βρεις και εσένα και τη σχέση σου. Ίσως σε έναν μόνο χαρακτήρα – πράγμα απίθανο- ίσως σε πολλούς. Η ταινία μιλά για κάτι εντελώς καθημερινό και συνηθισμένο: Μια σχέση που έχει πια φθαρεί και φτάνει στα όρια της. Και στην ακριβώς αντίπερα όχθη, ένας έρωτας που τώρα γεννιέται- η αντίφαση σε όλο της το μεγαλείο.

Ή συγκατοικούμε ή χωρίζουμε

«Ή συγκατοικούμε ή χωρίζουμε» φαίνεται να είναι το βασικό δίλημμα που απασχολεί τους βασικούς πρωταγωνιστές μας, Hallie (Emma Roberts) και Owen (Michael Angarano). Έπειτα από πολλά σκαμπανεβάσματα στη σχέση τους. Ο Sam Boyd, ο δημιουργός της ταινίας, σου υπενθυμίζει τι είναι αυτό που σε κάνει να γυρίζεις πάντα πίσω και να περιμένεις κάτι διαφορετικό από μια σχέση που λίγο πολύ δεν έχει κάτι άλλο να σου προσφέρει. Δείχνει την αδύναμη φύση των ερωτευμένων – ή καλύτερα, όσων νομίζουν ότι είναι ακόμη ερωτευμένοι-. Μπορεί να μην είναι κάποιο σούπερ αυθεντικό, νέο θέμα για ταινία, σίγουρα όμως είναι ειλικρινές.

Το ενδιαφέρον μάλιστα θα λέγαμε είναι ότι ξεκινάς βλέποντας μια σχέση να βρίσκεται σε κρίση και στα τελειώματα της. Και λίγο αργότερα έναν νέο έρωτα να γεννιέται, με όλο τον ενθουσιασμό και την ονειροπόληση στα χαμόγελα, που του χρειάζεται. Οι δύο νέοι χαρακτήρες που εισάγονται, στην ουσία συμπληρώνουν όλα τα κομμάτια της ιστορίας: Από πού ξεκινάμε και πού καταλήγουμε.

Η ταινία προσφέρει μια ματιά στη ζωή των millennials και στο πώς αυτοί διαχειρίζονται τα συναισθηματικά τους. Μια ματιά στο πόσο οι γρήγοροι ρυθμοί μας και τα media επηρεάζουν τη σχέση σου. Γιατί την επηρεάζουν, μην το αρνηθείς. Η ταινία κερδίζει με την ειλικρίνειά της. Γιατί καμιά φορά είναι επίπονο να παρακολουθείς την πραγματικότητα στην οθόνη του σινεμά.


featured image: variety.com