6 ιδέες για να πειστείς ότι τα built-in ράφια είναι αυτό που χρειάζεσαι

6 ιδέες για να πειστείς ότι τα built-in ράφια είναι αυτό που χρειάζεσαι

Όταν τα επιτοίχια ράφια άρχισαν να κλέβουν τις εντυπώσεις πριν από περίπου 10 χρόνια, τα εντοιχιζόμενα - ή built in- ράφια έχασαν σχεδόν αμέσως την αίγλη τους. Φαντάσου για παράδειγμα ένα τυπικό αμερικανικό σαλόνι του 2010. Ένα τζάκι, που πλαισιώνεται και από τις δύο πλευρές από εντοιχιζόμενα ράφια, από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, με μερικά διακοσμητικά αντικείμενα και οικογενειακές φωτογραφίες. Δεν ήταν μια κακή εικόνα σε καμία περίπτωση, απλά εκείνη τη στιγμή δεν ήταν στη μόδα στον κόσμο του design.

Το τελευταίο διάστημα όμως βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Βλέπουμε τα κοινά επιτοίχια ράφια να χάνουν πόντους, και να τους κερδίζουν τα αγαπημένα μας εντοιχιζόμενα. Έρχονται όμως με μια πιο μοντέρνα και minimal άποψη και όχι απαραίτητα τόσο συμμετρικά όσο παλιά. Χρησιμοποιώντας φυσικά και οργανικά υλικά οι σημερινοί σχεδιαστές δημιουργούν λύσεις αποθήκευσης που είναι αναμφισβήτητα κομψές.

Θέλεις να το δεις για να το πιστέψεις; Ρίξε μια ματιά στους παρακάτω χώρους.

Το φυσικό ξύλο δίνει σε αυτό το εντοιχιζόμενο ράφι την αντίθεση που απαιτείται για να το κάνει πραγματικά να μας εντυπωσιάσει.

Σκέψου outside the box! Αυτά τα built-in ράφια του Moredesign εντάσσονται  στον χώρο τελείως απροσδόκητα.

Η Kate Zimmerman χρησιμοποίησε γύψο για να δημιουργήσει τα ράφια της κατά την ανακαίνιση του σπιτιού της. Φαίνεται καταπληκτικό, και είναι ταυτόχρονα και οικονομικό!

Τα built-in ράφια σε αυτό το υπνοδωμάτιο προσθέτουν σίγουρα μια λειτουργική απλότητα στο χώρο. Δεν είναι πολύ όμορφα;

Τι συμβαίνει όταν το μοντέρνο design συναντάει το ξύλο; Δημιουργείται μια πανέμορφη βιβλιοθήκη που κάνει το σαλόνι σου να μοιάζει τόσο όμορφο και cosy!

Άλλη μια έξυπνη και ευφάνταστη λύση εάν έχεις μια μεγάλη ντουλάπα που πιάνει όλο τον τοίχο!

featured photo: unsplash.com/@vmokry
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.