Οι περισσότερες δουλειές σήμερα δεν απαιτούν σωματική προσπάθεια, με πολλούς από εμάς να δουλεύουμε όλη μέρα καθιστοί σε ένα γραφείο. Η καθιστική ζωή αποδεδειγμένα δεν μας κάνει καλό και με ένα δεύτερο lockdown οι ώρες που περνάμε στην καρέκλα ή τον καναπέ του σπιτιού μας όλο κι αυξάνονται.

Αν προσπαθείς να φτιάξεις μια office γωνία στο σπίτι σου αλλά και να εντάξεις την άσκηση στη ζωή σου υπάρχει μια ξεχωριστή λύση που τους τελευταίους μήνες έγινε όλο και πιο δημοφιλής. Πλέον είναι δυνατό να γυμνάζεσαι ενώ δουλεύεις στον υπολογιστή σου χάρη σε ένα στατικό ποδήλατο που είναι και γραφείο.

Το multitasking αλλιώς

Είναι ίσως ο πιο millennial εξοπλισμός στο οποίον θα μπορούσες να επενδύσεις, δίνοντας μια εντελώς καινούργια διάσταση στο multitasking και time management. Το στατικό ποδήλατο έχει επενδυθεί με πάγκο γραφείου αντί για τιμόνι για να ακουμπάς τον υπολογιστή σου και να δουλεύεις όσο «διανύεις χιλιόμετρα» και το κάθισμα όπως και ο πάγκος είναι πλήρως ρυθμιζόμενα αναλόγως με το ύψος σου. Οι ταχύτητες και αντιστάσεις επίσης ρυθμίζονται και γίνεται καταμέτρηση των καμένων θερμίδων και του χρόνου άσκησης για μια ολοκληρωμένη προπόνηση.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Hartley | Hartley Home | (@hartley_home) στις

Γιατί να το δοκιμάσεις

Τα οφέλη της άσκησης είναι αδιαπραγμάτευτα, σωματικά και πνευματικά. Αυξάνεται η παραγωγή ενδορφίνων που βοηθάνε στην αντιμετώπιση του άγχους και του στρες, βελτιώνεται η ψυχολογία σου, σου δίνει ενέργεια, κάνει καλό στην υγεία σου και επιταχύνει την απώλεια βάρους εάν αυτός είναι ο σκοπός. Το να κάθεσαι πολλές ώρες συνεχόμενα από την άλλη μπορεί να προκαλέσει κακή κυκλοφορία του αίματος, πόνους στην πλάτη και τα γόνατα και γενικότερα να σε κάνει να νιώσεις σκουριασμένη.

Το ποδήλατο γραφείο βοηθάει στο να κρατήσεις μια ισορροπία στο πρόγραμμα σου και όσες ώρες δουλειάς κι αν έχεις να μην μένεις καθιστή κι ακίνητη. Επίσης είναι εξοπλισμένο με ρόδες οπότε μπορεί εύκολα να μεταφερθεί. Aν αναζητήσεις deskbike το Internet θα σου δώσει κάμποσες επιλογές κυρίως στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα τo Deskbike για την ώρα το βρήκαμε μόνο στο VNP Shop.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DESKBIKE (@deskbike) στις

Netflix and cycling

Συνήθως τελειώνοντας την δουλειά μας, περνάμε από την μια οθόνη στην άλλη και το να γυμναστούμε απαιτεί πειθαρχία. Το γνωστό Netflix and chill αντικαθίσταται με Netflix and cycling προσδίδοντας στο «γραφείο» σου και μια πιο ευχάριστη και χαλαρή διάθεση αλλά χωρίς να νιώθεις τύψεις. Ειδικά για τις μέρες που βαριέσαι να γυμναστείς μια τόσο εύκολη λύση μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ακόμη κι αν απλώς χρειάζεσαι ένα σύντομο διάλειμμα, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να καθαρίσεις το μυαλό σου, να κάνεις μια γρήγορη επανεκκίνηση για να είσαι ακόμη πιο παραγωγική μετέπειτα και να συνεχίσεις την μέρα σου.

featured photo: flexispot.com