Εξαρτάται από το τι θέλεις να πετύχεις. Σίγουρα, θέλεις η κάθε εβδομάδα σου να κυλά ομαλά και να επιτυγχάνεις τους στόχους σου. Τι χρειάζεται όμως μία Κυριακή για να τα καταφέρεις όλα αυτά;

Αυτά λοιπόν είναι τα 5 καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις την κάθε Κυριακή σου. 

Μη δουλεύεις τις Κυριακές

Είναι κάτι που κάνουμε όλοι. Κάνουμε διάφορα πράγματα για τη δουλειά μέσα στο Σαββατοκύριακο γιατί νομίζουμε ότι έτσι θα είμαστε ένα βήμα μπροστά. Πάντα υπάρχει κάτι παραπάνω να κάνεις. Με αυτό το σκεπτικό όμως, έχεις κουραστεί ήδη αρκετά. Ωστόσο, δεν θέλεις είναι να έρθει η Δευτέρα και εσύ να είσαι ήδη εξαντλημένη. 

Ακόμα κι αν δουλεύεις τα Σαββατοκύριακα, φρόντισε να μη δουλεύεις στα ρεπό σου. Ή τουλάχιστον προσπάθησε να μη σκέφτεσαι για τη δουλειά όταν δεν είσαι εκεί. 

Πάρε χρόνο για να βελτιωθείς και για μια αυτοαξιολόγηση 

Τις Κυριακές σκέψου την εβδομάδα που πέρασε. Τι θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα; Τι αλλαγές πρέπει να κάνεις μέσα στην καινούργια εβδομάδα που έρχεται; Μπορείς να καταγράφεις σε μία ατζέντα τις σκέψεις σου, το πόσο κοιμήθηκες, πόσο νερό ήπιες, πόσο χρόνο πέρασες με τους φίλους σου και την οικογένειά σου και τι χρειάζεται να βελτιώσεις. 

Άσε το μυαλό σου να “χαλαρώσει”

Δεν λέμε να μη σκέφτεσαι τίποτα, όσο καλό κι αν ακούγεται αυτό. Άσε μόνο τον εγκέφαλό σου να χαλαρώσει. Πάρε ένα σημειωματάριο και γράψε ό,τι σου έρχεται στο μυαλό. Ξεκίνα από τους στόχους σου, συνέχισε με πράγματα που πρέπει να θυμάσαι και τέλος κατάγραψε όλα εκείνα που σου προκαλούν άγχος και σε δυσκολεύουν στο να συγκεντρωθείς. 

Εφάρμοσε το σύστημα των 3 στόχων

Για να τα έχεις όλα οργανωμένα, βάλε 3 στόχους ανά εβδομάδα. Ένας από αυτούς θα πρέπει να είναι σχετικός με τη δουλειά, και οι άλλοι δύο σχετικοί με εσένα. Αυτό θα σου δώσει ένα κίνητρο για την εβδομάδα που έρχεται. 

Κανόνισε ένα ραντεβού

Φυσικά και δεν αναφέρομαι στο να ανοίξεις μία εφαρμογή και να βρεις το άλλο σου μισό. Όσο πλάκα κι αν έχει αυτό. Αντίθετα, κανόνισε ένα ραντεβού μόνο για σένα. Αφιέρωσε ένα ολόκληρο απόγευμα και βρες χρόνο για ό,τι θέλεις να κάνεις. Μπορείς να προσκαλέσεις και παρέα.