«Μία από τις παιδικές μου αγάπες ήταν η συλλογή γραμματοσήμων. Από παιδί θυμάμαι να προσπαθώ συνεχώς να τη μεγαλώσω! Η συλλογή αυτή έμεινε αρκετά χρόνια κλεισμένη στο συρτάρι μου, ώσπου αποφάσισα ότι ήθελα να την ξαναφέρω ‘στη ζωή’ και στη ζωή μου…»

xartaetos-savoir ville (2)

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η συλλογή κοσμημάτων ‘Φιλοτελισμός’, που ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια χειροποίητων δημιουργιών της Χρύσας με το όνομα ‘Χαρταετός’.

 «Τα γραμματόσημα με γοήτευαν πάντα τόσο για την εικαστική τους αξία, όσο και για τον πραγματικό τους ρόλο στη ζωή. Μικρά έργα τέχνης που ‘ταξιδεύουν’ τα μηνύματά μας σε όλο τον κόσμο. Αφού ολοκληρώσουν αυτή τους την ‘αποστολή’ γίνονται αληθινά κοσμήματα στα ‘χέρια’ του Χαρταετού.

xartaetos-savoir ville (1)

Η διαδικασία κατασκευής τους απαιτεί χρόνο και αφοσίωση σε κάθε κόσμημα ξεχωριστά .

«Από την επιλογή του γραμματοσήμου που θα χρησιμοποιηθεί, έως την τελική έγκλεισή του με υγρό γυαλί, η πορεία μοιάζει με πραγματικό ταξίδι…»

xartaetos-savoir ville (3)

Βασική αρχή της συνθετικής της διαδικασίας η ‘αναδημιουργία’.

«Είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτομαι και δουλεύω τα κοσμήματά μου».  Η επανάχρηση παλιών κομματιών και ο συνδυασμός τους με καινούρια υλικά χαρακτηρίζουν, σχεδόν απόλυτα, τη φιλοσοφία του Χαρταετού.

xartaetos-savoir ville (4)

Θα βρείτε τον Χαρταετό εδώ