Κάποια στιγμή, θα φτάσεις σε ένα σημείο στη ζωή σου που θα χρειαστείς να μιλήσεις κάπου, να τα βγάλεις όλα από μέσα σου. Όλα αυτά που σε πνίγουν, όλα αυτά που αγαπάς. 

Το να χτίζεις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου είναι σχεδόν αναγκαίο. Ακόμη και αν οι σχέσεις αυτές είναι αρνητικές. Πρέπει να διοχετεύσουμε και τα συναισθήματα θυμού, λύπης και απόγνωσης κάπου έτσι και αλλιώς. Από μικρή ηλικία, μας μαθαίνουν πως να συμπεριφερόμαστε και πως να χτίζουμε τις λεγόμενες φιλίες. Και οι δύο μαζί, με την ίδια προσπάθεια. Είναι λοιπόν, τόσο σημαντικό για σένα το να αγαπάς και να σε αγαπούν που αν το καλοσκεφτείς όλο αυτό στηρίζεται στην κοινή σας προσπάθεια.

Γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους και καταλαβαίνεις αμέσως αν έχετε χημεία και αν θα αρχίσετε να χτίζετε αυτό που λένε φιλία. Άσχετα αν μερικές φορές καταλάβεις λίγο αργά ότι το μόνο που έκανες ήταν να χτίζεις παλάτια στην άμμο. Σημαίνει πάρα πολλά για όλους μας να έχουμε κάποιον που θα ξέρουμε ότι θα είναι εκεί για εμάς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και χρειαζόμαστε το συναίσθημα όσο τίποτα άλλο στην ζωή μας.

relationship-advice-for-married-couples-400x249

Ακόμη πιο σημαντικό και από το να χτίζεις την σχέση σου με τους φίλους σου είναι το να μάθεις να χτίζεις την σχέση σου με την οικογένειά σου. Και βασικά πιο συγκεκριμένα με τα αδέρφια σου. Η αδερφή σου λένε, είναι δυό φορές η καλύτερή σου φίλη. Σε ξέρει καλύτερα απ’ όλους και μπορεί να προβλέψει αυτό που θα πεις πριν καν το σκεφτείς. Αυτό προϋποθέτει φυσικά, να έχετε προσπαθήσει από κοινού να χτίσετε μια ιδιαίτερη σχέση με ένα bonus ότι τα θεμέλια είναι ήδη εκεί από την στιγμή της γέννησής σας.

Η σημασία του να χτίζεις τις σχέσεις σου με τους γύρω σου είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που νομίζουμε. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε και έχουμε ανάγκη. Είναι η καθημερινότητά μας, η διέξοδός μας. Είτε η σχέση αυτή είναι αγάπης και μίσους, είτε αδερφική, είτε φιλική. Το να ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος εκεί έξω για σένα και για μένα και για όλους μας, μας βοηθάει στο αιώνιο πρόβλημα που έχουμε όλοι από την γέννησή μας. Το πρόβλημα της μοναξιάς. Άρχισε να χτίζεις λοιπόν, πριν είναι πολύ αργά.

  1. Ανακάλυψε τι σημαίνει να ”είμαι καλύτερος φίλος”
  2. Πίστεψε στην δύναμη της εμπιστοσύνης και της αγάπης
  3. Διασκέδαση με τους ανθρώπους σου
  4. Μην τους κρίνεις
  5. Γίνει διαθέσιμος όταν σε χρειάζονται
how-to-build-a-lasting-relationship