Δάκρυα, μπέρδεμα, απελπισία. Αυτά είναι τρία πράγματα που μεταφράζονται σε heartbreak του χωρισμού. Το έχεις βιώσει και εσύ και επέζησες και είσαι καλύτερα από ποτέ. Αν, όμως, έχεις να παρηγορήσεις φρεσκοχωρισμένη φίλη, σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο να της δώσεις την παρακάτω συμβουλή.

Διαβάσαμε στο Bustle μια συμβουλή για τον χωρισμό, σχετικά κόντρα σε όσα ξέραμε ως τώρα

Ο dating expert, David Bennett, βασιζόμενος σε μια έρευνα σχετικά με τον χωρισμό, που δημοσιεύθηκε στο  Journal of Experimental Psychology, προτείνει το εξής: Να πεις στη φίλη σου να εντείνει τα αρνητικά της συναισθήματα.

Η προαναφερθείσα έρευνα κατέληξε σε τρεις συμπεριφορές που αποδείχτηκαν αποτελεσματικές σε ό,τι έχει να κάνει με τον χωρισμό. Αυτές είναι είτε η μείωση συναισθημάτων αγάπης είτε η αύξηση των θετικών επιπτώσεων ενός χωρισμού. Το να βλέπει δηλαδή κανείς το πόσο καλό του κάνει η απομάκρυνσή του από το άτομο με το οποίο χώρισε. Και το να έχει πιο έντονα στο μυαλό του τα αρνητικά του στοιχεία. Αυτό το ονομάζουν οι ειδικοί “ρύθμιση της αγάπης”. Μέσα σε αυτές τις συμβουλές, ο ειδικός προτείνει και το να κρατάει κανείς τον εαυτό του απασχολημένο με άλλα πράγματα.

“Η απόσπαση από άλλα πράγματα βοηθά τους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα μετά από έναν χωρισμό”, λέει ο ειδικός. “Οπότε πες στη φίλη σου να βγει έξω και να κάνει τα πράγματα που αγαπάει”. Ο Bennett μάλιστα προτείνει να προσφερθείς να τα κάνετε μαζί, ειδικά αν την αγαπάς πάρα πολύ.

Ωστόσο, ειπώθηκε και μια συμβουλή που, ΟΚ, περιμέναμε

Πρέπει με κάποιο τρόπο να κάνεις τη φίλη σου να μην έχει καμία πρόσβαση στους social media λογαριασμούς του πρώην της. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, σύμφωνα με τη θεραπεύτρια, Lauren O’Connell. Ακόμα και αν χρειαστεί να τον κάνει mute, block ή ακόμα και να σβήσει προσωρινά κάποιο app από το κινητό της. Με αυτό τον τρόπο θα τη βοηθήσεις να αποφύγει το στάδιο της εμμονής και να διατηρηθεί σε ένα υγιές ψυχολογικό επίπεδο.

featured image: Shutterstock