Ο Andrew Scott που έκανε το κοινό να λιώνει ως “Hot Priest” στη σειρά Fleabag, εξέφρασε μια άποψη για το πρόβλημα με τον όρο “casual sex”.

Οι φανς της Fleabag της Phoebe Waller-Bridge (την οποία εγκρίνει και ο Barack Obama όπως μάθαμε τελευταία) σίγουρα ξέρουν ποιος είναι ο Andrew Scott. Ναι, εκείνος ο τύπος στον οποίο εξέφρασε την αγάπη της η Fleabag. Την ίδια στιγμή που έπρεπε και να τον αποχαιρετήσει για πάντα.

Στη δεύτερη σεζόν του Fleabag, γνωρίζουμε τον flirty, σέξυ, λάτρη του whisky κληρικό που αρχίζει να ερωτεύεται η messy ηρωίδα μας. Μια γυναίκα που βασίζεται στο casual sex για να ξεπεράσει τον θάνατο της καλύτερης φίλης της και της μητέρας της.

Ο όρος “casual sex” χρησιμοποιείται κατά κόρον τελευταία. Ωστόσο, ο Andrew Scott, ο hot priest που λέγαμε παραπάνω, αποκάλυψε πως η φράση αυτή κάπως τον ενοχλεί. Σύμφωνα με όσα λέει, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ντροπή για τη σεξουαλική τους ζωή.

“Η ιδέα πως δε μπορείς να βγάλεις κανενός είδους νόημα από το casual sex… Νομίζω πως είναι πραγματικά επικίνδυνο γιατί γεννά ντροπή στους ανθρώπους”, δήλωσε ο ηθοποιός. Συγκεκριμένα, σε σχετική συζήτηση στο podcast How to Fail με την Elizabeth Day.

Ανέφερε επίσης στη Day πως πιστεύει ότι ένα τέτοιου είδους αρνητικό στίγμα θα μπορούσε να είναι “πραγματικά επικίνδυνο”, προσθέτοντας πως το casual sex μπορεί να έχει νόημα και να είναι “πραγματικά σημαντικό”. “Μαθαίνεις από τους ανθρώπους”, είπε. “Δεν έχει να κάνει με το πόσο πολύ χρόνο περνάς με κάποιον”.

Ο Andrew Scott της Fleabag θεωρεί πως ο όρος casual sex είναι επικίνδυνος για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο
PEOPLE.com

Ο Scott μίλησε και για το πόσο θετικό είναι το γεγονός πως το casual sex απασχόλησε τη Fleabag και έγινε μέρος της σειράς. “Με έναν τρόπο, αυτό αφορά η Fleabag”, είπε. “Μπορείς να έχει δυνατές επιδράσεις, που θα διαρκέσουν για μια ζωή από τις συναντήσεις σου με κάποιον για δύο βδομάδες, ή για μια βδομάδα, ή, ξέρεις, για τρεις ώρες”. Λες “Θεέ μου, έμαθα κάτι”.

“Νομίζω πως αν περνάς αυτή τη φάση που κάνεις casual sex με ανθρώπους, μερικές φορές αυτό χρειάζεται να κάνεις”, συνέχισε. Εξήγησε πως το casual sex μπορεί να είναι ένα αναγκαίο βήμα προς το να αντιληφθούμε τη σεξουαλικότητά μας. Καθώς και στο να μιλάμε για οικειότητα χωρίς να είναι taboo.

“Πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να κάνεις λάθη και θα πρέπει να βρεις ποιος είσαι”. Μάλιστα, ανέφερε και μια συμβουλή του relationship expert, Esther Perel: Είναι καλό στην αρχή μιας σχέσης, να αναφέρεις τα kinks σου όσο πιο νωρίς γίνεται. Αυτό ο Andrew το βρίσκει υπέροχο, γιατί σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει μια κατανόηση. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπάρχει και για το γούστο στα έπιπλα.

Γιατί είναι υπέροχο αυτό που λέει ο Andrew Scott;

Γιατί μας βάζει στη λογική της ανακάλυψης της σεξουαλικότητάς μας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ανακαλύπτουμε και άλλα στοιχεία του εαυτού μας. Στην πράξη και στη δοκιμή. Γιατί μας λέει πως με τον ίδιο τρόπο που λέμε “προτιμώ αυτόν τον καναπέ”, θα έπρεπε να λέμε “μου αρέσει αυτό” στο σεξ. Τι πιο αυτονόητο;

featured image: stylist.co.uk