Σιγά φτάνει στο τέλος της μια χρονιά που αναντίρρητα έφερε πολλούς από εμάς στα όριά μας. Που σε πολλούς τομείς μας δυσκόλεψε, μας έκανε να αναθεωρήσουμε και να σκεφτούμε ίσως τι έχει πραγματικά σημασία και τι όχι. Ταυτόχρονα πολλές ήταν οι φορές που σταματήσαμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας, στις δυνάμεις μας. Και τότε είχαμε ανάγκη από κάποιο reminder, κάποιον να μας υπενθυμίσει τι έχουμε καταφέρει μέσα σε αυτόν το χρόνο και για ποιο πράγμα παλεύουμε ακόμη.

Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε κάποιες μικρές υπενθυμίσεις, ανάλογα με το ζώδιό μας, που θα μας δώσουν μια ώθηση στο τελείωμα αυτού του χρόνου και ένα καλό έναυσμα για την αρχή του επόμενου.

Κριός

Δεν χρειάζεται να συγχωρέσεις κάποιον για να επιτύχεις την ειρήνη που τόσο έχεις ανάγκη. Μερικές φορές το να αφήνεις κάτι πίσω σου είναι καλύτερο.

Ταύρος

Δεν πρόκειται να επιτύχεις τα όνειρά σου χωρίς μερικές αποτυχίες στο μεταξύ. Δεν μπορείς να αφήσεις την αποτυχία να σε αποτρέψει να συνεχίσεις το ταξίδι σου.

Δίδυμοι

Οι χειρότερες στιγμές σου είναι μικρά στιγμιότυπα στο χρόνο. Είναι προσωρινά. Μπορείς να επιβιώσεις μετά από αυτές τις στιγμές.

Καρκίνος

Είναι αδύνατο να έχεις όλους γύρω σου ευχαριστημένους, Για αυτό πρέπει να εστιάσεις στη γνώμη που έχει μεγαλύτερη σημασία, τη δική σου, και να αγνοήσεις όλα τα υπόλοιπα.

Λέων

Η αβεβαιότητα είναι αυτό που σε κάνει κανονικό άνθρωπο και όχι υπερήρωα. Δεν έχεις όλες τις απαντήσεις, αλλά τις αναζητάς. Μαθαίνεις. Μεγαλώνεις. Αυτό είναι το μόνο που μετράει.

Παρθένος

Η επιτυχία είναι μια ψευδαίσθηση. Πάντα θα θέλεις περισσότερα. Πάντα θα βρίσκεις έναν νέο στόχο που πρέπει να επιτύχεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εκτιμάς το πόσο μακριά έχεις φτάσει αντί να εστιάζεις στο πόσο ακόμα έχει απομείνει.

Ζυγός

Δεν χρειάζεται να ξεφύγεις από τη θλίψη σου. Δεν χρειάζεται να τη σπρώξεις στην άκρη. Να επιτρέπεις στον εαυτό σου να νιώθει όλα τα συναισθήματά.

Σκορπιός

Ακριβώς επειδή είσαι σε μια κατάσταση τώρα δεν σημαίνει ότι πρέπει να την αποδέχεσαι για πάντα. Μπορείς να κάνεις μια αλλαγή ανά πάσα στιγμή. Έχεις τη δύναμη να αλλάξεις την πορεία του μέλλοντός σου.

Τοξότης

Περάσαν οι πιο δύσκολες στιγμές σου. Τώρα πια μπορείς να ξεπεράσεις τα πάντα. Να σκέφτεσαι βραχυπρόθεσμα και να κάνεις μικρά βήματα κάθε μέρα.

Αιγόκερως

Η υπομονή σου θα αποδώσει. Συνέχισε να προσπαθείς και να δουλεύεις σκληρά. Ίσως να μην βλέπεις ακόμη τα αποτελέσματα αλλά μην απογοητεύεσαι, βρίσκονται στο δρόμο.

Υδροχόος

Να επιτρέπεις στον εαυτό σου να σταματάει κάτι που δεν σε ολοκληρώνει. Εάν κάτι που πίστευες ότι θα σου φέρει χαρά τελικά δεν το κάνει, είναι εντάξει να μην το συνεχίζεις.

Ιχθύς

Δεν είσαι το ίδιο άτομο που κάποτε ήσουν, αλλά είσαι πιο δυνατός τώρα. Έχεις ζήσει πολλά περισσότερα. Και μην ξεχνάς πως έχεις κατακτήσει και περισσότερα.

featured photo: Twenty20.com/ moyo.studio/