Μια κουραστική ημέρα στο γραφείο έχει τις περισσότερες φορές σαν αποτέλεσμα να θέλεις να καθίσεις μέχρι το επόμενο πρωί στον καναπέ σου. Αν πάλι θέλεις να βγεις εδώ θα βρεις 7 bar για να φλερτάρεις στην Αθήνα. 

Μη νιώθεις τύψεις που θέλεις να απολαύσεις τον καναπέ σου, η επιστήμη μίλησε. Μπορεί όλη μέρα να κάθεσαι στην αναπαυτική καρέκλα του γραφείου σου και να νιώθεις ότι δεν κουράζεσαι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι στο τέλος της ημέρας θα είσαι ξεκούραστος.

Και ιδού το πόρισμα. Αυτό που νιώθεις λέγεται φυσικά πνευματική κούραση. Όπως ακριβώς μπορεί να σε κουράσει η γυμναστική, έτσι μπορεί να σε εξαντλήσει και η εργασία σου που απαιτεί μυαλό και συγκέντρωση. Η υπερλειτουργία του εγκεφάλου σε συνδυασμό με τα μάτια σου που είναι εκτεθειμένα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή για ώρες, μπορούν να σε εξαντλήσουν.

Μπορεί να μη το γνωρίζεις αλλά ο εγκέφαλος για να λειτουργήσει χρησιμοποιεί αρκετή ενέργεια, οπότε την επόμενη φορά που θα ακυρώσεις την έξοδο με την παρέα μετά τη δουλειά να μη νιώσεις τύψεις.